Türkiye 15 Temmuz gününden sonra yeni bir ruhla yoluna devam ediyor. Bunun adını da Yenikapı ruhu koyduk. 15 Temmuz bizleri yeniden bir araya getirdik. Birlik ve beraberliğimizi yeniden güçlendirdi. Ülkemizi bölmeye çalışan hainlere karşı kenetlenme gücü verdi. Çok şükür bu zorlu günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.
Ülkenin gündeminden terör düşmüyor. Bir yanda FETÖ operasyonları, diğer yanda PKK'ya karşı verilen amansız mücadele sürüyor. Ve belirli aralıklarla ortaya atılan yeni bir darbe hazırlığı söylentileri toplumu rahatsız ediyor. Bunun yanı sıra Türkiye'nin ekonomi notunu düşüren dış güçler, ülkemizi ekonomik alandan sıkıntıya sokmanın hesapları içerisindeler. Kısacası üzerimize oynan oyunlar büyük. Bu yüzden her zamankinde daha fazla dikkatli olmalıyız.
Ekonomi dedik… Devam edelim. Bunca badireye rağmen gelinen nokta çok çok iyi olmasa da halimize şükür edelim kıvamında. Bu şartlarda ekonominin çarkları dönüyor. Hükümetin yaptığı yasalarla işadamlarımız biraz da olsa nefes alıyor.
Ekonomide çarkların dönmesi üretime dayanıyor. Bununla da bitmiyor. Üretilenin satılacağı pazarları bulmak gerekiyor. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda başarılı çalışmalara imza atan bir oda. Üyelerini dış pazarlarla buluşturmak için fuarlara organizasyonlar yapıyor, konukları Manisa'ya davet ediyor, işadamları ile bir araya getiriyor.
Arnavutluk Büyükelçisi Genti Gazheli'de iki gün Manisa'da bulundu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve son olarak Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı ile bir araya geldi. Anemon Otel'de ise Arnavut vatandaşlarla bir araya geldi.
Büyükelçi Gazheli, Spilos Otel'de düzenlenen Manisa İli Oda ve Borsalar İstişare toplantısına da katıldı. Burada oda ve borsa başkanları ile tanıştı. İşadamlarını Arnavutluğa yatırım yapmaya davet etti.
Balkanların bizde özel bir yeri bulunuyor. Ancak şunu da üzülerek söylemem lazım, bizler Balkan ülkelerine yeteri kadar ilgi göstermiyoruz. Tarihi güzellikleri olan, yeşilin her tonun olduğu, acıların yaşandığı Balkanları bana biraz göz ardı ediyormuşuz gibi geliyor. Bu konuları geçen yıl bu zamanlar Ankara'da yemekte bir araya geldiğimiz bir önceki Arnavutluk Büyükelçisi Genci Musaj'a söylemiştim. O da bana hak vermişti. Türklerin Balkanlarda daha fazla yatırım yapması gerekiyor dedim. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi de bu eksikliği gidermek için çalışıyor.
Spilos Otel'de düzenlenen Oda ve Borsa toplantısının bir kısmında yer aldım. Manisa'daki odaların bir arada olmasını görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Tabi bu vesile ile de ilçelerde yer alan dostlarımla da bir araya geldim.
Hep söylüyorum gün birlik olma günü, kenetlenme günü. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun sözünü hatırlatmakta fayda görüyorum ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var…'