Başarısız darbe teşebbüsünün ertesi günü Denizli'deydim. Denizli'nin spor ve iş dünyasının simge ismi benim için Ali İpek'tir. Hani derler ya, "Adam gibi adam" diye, işte öyledir. Ali İpek böyle bir kimliğe sahip dostumdur. "40 yıldan fazla bir tanışıklığımız var" desem, abartı yapmış olmam. Denizli deyince aklıma gelen ilk isim Ali İpek olur. Ülkemiz darbeyi bastırmak için uğraşırken, ben Denizli'ye Ali İpek'e gidiyorum. Sevgili dostumun 16 Temmuz'da kızı Mine dünya evine gireceği için…
DENİZLİ'NİN BENDE YERİ AYRI
Ne olur, ne olmaz diye Ali İpek'i Cumartesi günü aradım, "Değişiklik yok" dedi. Denizli'nin bende ayrı bir yeri var. Askerliğimi bitirdikten sonra Yeni Asır Gazetesi'nin Denizli Bürosu'na atanmıştım. O zaman Yeni Asır Gazetesi'nin sahibi Dinç Bilgin, öyle uygun görmüştü. Sonra yıllarca Denizlispor'un maçlarına gidip geldim ve kalıcı dostlar edindim.
DOSTLARI GÖRDÜM
Ali İpek'in kızının nikah ve düğün töreni Pamukkale'de Polat Otel'deydi. Pamukkale'nin en eski 5 yıldızlı termal oteline yerleştim. Ali İpek'le buluştum. Havuz başında düğüne indiğimde birçok dostumla karşılaştım. Metin Gökalp, Avni Erboy, Tevfik Tortamış gibi gazeteci dostlarımla… Gürsel Baliç ve Ati Hoca ile karşılaştım. Ahmet Erken'in temsilci olmasında Necmi Temizel ile emeği olan Mevlüt Güzel'e de rastladım. Denizli'nin seçkin tabakası da şık giyimleriyle geceyi aydınlatıyordu. Ali İpek'i ilk defa takım elbise ve kravatlı görüyordum. Birbirimize sarıldık. Kendine, "Seni böyle görmeseydim, ben de spor kıyafet giyecektim" dedim.
MUTLULUKLAR DİLERİM
Ümran-Ali İpek çifti, kızları Mine'yi Fatma Karakaya ve Kerim Polat'ın oğlu Önder ile evlendiriyordu. Gelin ve damat nikah masasına otururken bütün davetlilerin gözleri üstlerindeydi. Avni Erboy ile uzun süredir beraber olmamıştık. O gece bol bol sohbet ettik. Ali İpek gece boyunca konuklarıyla tek tek ilgilendi. Muhteşem bir geceydi. Çifte mutluluklar dilerim.
2 GÜN EĞLENDİK
Ali İpek'e gittin mi, kolay kolay ayrılamazsın. Oğlum Gökhan düğün gecesi aradı, O da Ali abisini sever, "Keşke ben de gelseydim" dedi. Ben de, "İyi olurdu, Ali abin Pazar günü de kendi davetlilerine öğlen bir parti verecek" dedim. Ali İpek ve dostlarla çok güzel 2 gün geçirdim. Dostlar bugünlerde belli olur. Ali İpek Denizli dışından spor ve iş dünyasındaki bütün dostlarını bu mutlu gününe davet etmiş. İpek'in davetine de büyük çoğunluk katılmıştı. Yıllar sonra Pamukkale'yi bir kez daha görme ve gezme fırsatını da buldum. Beyazlara bürünmüş travertenleri ve akan suları seyrettim. Yerli ve yabancı turistlerin Pamukkale'ye büyük ilgi gösterdiğini gördüm.
Masal gibi düğünü geride bırakarak Manisa'ya döndüm ve ülke gündemi ile ilgilenmeye başladım. Bu düğün tarihi hiçbir zaman unutulmayacaktır, "Sevgili dostum Ali İpek, nice mutlu günlerinde buluşmak dileğiyle…"