Çöl sıcakları sanırım Ramazanın bitmesini bekledi. Birden sıcaklar bastırdı. Manisa kavruluyor. Ramazan’ın son haftasında Manisa’yı terk etmiştim. Bayramı Çeşme’deki yazlığımda geçirdim. Açıkçası bir süre daha Manisa’ya gelmeye niyetim yoktu. Eşim Nermin hanım bayramda aldığı acı haberle aklı Manisa’da kaldı. Yakın arkadaşının eşinin vefat haberini almış, yanında olmamanın üzüntüsünü yaşıyordu. Durum böyle olunca bir günlüğüne de olsa Manisa’ya dönelim dedim. Bir günlük Manisa havası alalım, sonra yine Çeşme’ye döneriz diyerek Çarşamba günü Manisa’ya geldim. Gazetede yazılarımı hazırlamaya, bayramda sahil beldelerindeki gördüklerimi, yaşadıklarımı yazmaya hazırlanırken oğlum Gökmen’in telefonuyla bir acı haberde ben aldım. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat’ın babası Hüseyin Alhat’ın vefat haberini aldım. Oğlum Gökmen ikindi namazına müteakip cenazenin kalkacağını söyledi. Manisa Ticaret ev Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Metin Öztürk ve oğlum Gökmen ile birlikte Akhisar’ın yolunu tuttuk. İstanbulluların bir kısmı bayram tatilini bir gün daha uzattığını anladım. İstanbul yolu aşırı kalabalıktı. Bu yüzden Nuriye üzerinden Akhisar’a gitmek zorunda kaldık. Akhisar Yeni Gülruh Camisinin avlusuna ulaştığımız da büyük bir kalabalık ile karşılaştım. Girişte ilk gözüme çarpan isim Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar oldu. Sonrasında Akhisarlı dostlarım Hüsnü Kahraman, Ahmet Dutlulu, Haldun Akyüz’ü gördüm. Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar Ticaret ev Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çetin de camideydi.

Rahmetli Hüseyin Alhat hayırseverliliği ile Akhisarlıların gönlünde yer alan bir isimdi. En son Efendi Mahallesinde yaptırdığı ilkokulu eğitim camiasına kazandırmıştı. Alhatoğlu Zeytinliğin kurucusu olan Hüseyin Alhat yakalandığı amansız hastalık ile mücadele ediyordu. Ama ne yazık ki bu mücadeleye daha fazla dayanamadı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Mustafa ve Alper’e taziyelerimi illettim. Acıları büyüktü. Sözün bittiği noktaya gelindiğinde fazla diyecek bir şey olmuyor. Hayatın en acı gerçeği ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Mustafa ve Alper kardeşim başta olmak üzere Alhat ailesine baş sağlığı dileklerimi bir kez daha sunuyorum. Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin.

 Cenaze namazının ardından Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’in de cenazeye katılanlar arasında olduğunu gördüm. Ak Parti Milletvekilleri Murat Baybatur , Uğur Aydemir, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da bu acılı günde Alhat ailesini yalnız bırakmamışlardı.

Hayat böyle… Güzelliklerin yanında, acılar da var. Bu yüzden şu kısa ömürde her zaman dediğim gibi kavgaları bir yana bırakıp, hayatın güzelliklerini doyasıya yaşayalım. Üç günlük dünyanın keyfine varalım. Bu dünya kimseye kalmıyor.