Ege’yi Süper Lig’de temsil eden Akhisar ve Göztepe milli maç arasını iyi değerlendirmiş. Akhisar İstanbul’da Beşiktaş’dan, Göztepe’de Bursa’dan puanla dönmesi iki takımı kendine getirdi. Ligin başlangıcından son iki haftaya kadar başarılı bir grafik çizen Akhisar ve Göztepe’de düşüş vardı. Cuma akşamı Beşiktaş karşısında hiç kimse Akhisarspor’a şans vermiyordu. Beşiktaş, Avrupa’daki başarısını ligde de göstermek istiyordu. 90 dakikayı dikkatle izledim. Akhisar her zamanki oyun sistemini Beşiktaş’a karşı uyguluyordu. Kartal Avrupa’yı düşündüğü için değişik bir kadro çıkardı. Şenol Güneş’in ekibi Akhisar karşısında baskılı oynuyordu. Penaltı kazandı. Querasma penaltıyı kaçırdı. Kaçıracağı belliydi. Yakın mesafeden plase vuruş yapmak istedi. Akhisar kalecisi Lukac kurtardı. Beşiktaş için oyunun kaderinin değişme anıydı. Atsaydı skor çok değişik olurdu. Beşiktaş bütün kozlarını sahaya sürerek kazanmak için büyük çaba sarf etti. Akhisar iyi kapandı. Defansta Mustafa Yumlu harika bir oyun oynuyor, Kartal’ın pençesine takımını yakalatmıyordu. Son anda Akhisar net bir gol kaçırdı. Atsaydı Beşiktaş daha da yıkılacaktı. Akhisar bu moralle ilk yarı kalan maçlarında iyi sonuçlar elde edebilir. 

Göztepe’ye gelince Bursa’da her iki takımda kazanmak için sahaya çıkmış göründü. Dişe diş bir mücadele seyrettik. Göztepe deplasmanda olmasına rağmen Bursa’dan daha fazla net gol pozisyonu yakaladı. İzmir’in efsane takımı Bursa’dan 3 puanla dönebilirdi. Bir puanla yetindi. 

MANİSASPOR MUCİZEYİ BAŞARDI 

Manisaspor’un hafta içinde 6 puanı silindi. Elazığ karşısında moralsiz sahaya çıkacağını düşünürken oğlum Gökhan “Baba Manisaspor Elazığ’ı yenecek” dedi. “Bu atmosferde nasıl olur?” dedim. “Ben yenecek diyorum” dedi. Gökhan’ın dediği çıktı. Manisaspor Elazığ’ı yendi. Bu hafta da sahasında oynayacak olan Manisaspor, Adana Demirspor’u yenerse ligde kalma umudunu devam ettirir. 

LİDER PUAN FARKINI KORUDU 

3.Lig’de bu sezon harikalar yaratan Büyükşehir Belediyespor, Adana’dan da puanla dönmesini bildi. Rakipleri de puan kaybedince liderliğin keyfini puan farklarıyla sürüyor.