Akhisar Belediyespor yönetimiyle, futbolcusuyla, aldığı sonuçlarla tarih yazıyor. Bu hafta gitti, İstanbul'da, Beşiktaş'ı 2-0 yendi. İddia oynayanları kafada yatırdı. Akhisar'ın Beşiktaş'a yaptığı ilk değil. 4 Büyükler'e bunu hep yapıyor. Yalnız, Beşiktaş'a yaptığı inanılmaz bir başarı. Golleri ilk yarıda attı. Oyunu istediği gibi yönlendirdi ve kazandı. Maçı ve özetlerini defalarca izledim. Bir takım bu kadar soğukkanlı olabilir. Beşiktaş gibi bir takıma önde basarak galip gelmesine şapka çıkarılır. Çünkü Beşiktaş'ta takımda sürekli oynayan futbolcuların sayısı yüksek. "Korkunun ecele faydası yoktur" derler ya… Akhisar Belediyespor, Beşiktaş'tan korkmadı. Bildiği klasik oyununu oynadı. Golü erken bulması avantaj sağladı. Beşiktaş'ın baskısına çok iyi direnç gösterdi. Defansta Douglao müthiş bir performans gösterdi. Tam bir sigorta gibi takımını savunda. Sırp Kaleci Lukac kalesinde devleşti. Topta Akhisar'ı sevdi. Ayağa pas ile Beşiktaş'ı ikinci yarıda oyunda düşürdü. Sonuç olarak 2 mükemmel de gol atarak, lider Beşiktaş'a büyük şok yaşattı.
GÜRAY'I TEBRİK EDERİM
Güray'ı ayrıca tebrik ediyorum. Attığı ilk golde Beşiktaş kalecisi Tolga'nın kendisine yaptığı bariz pozisyonda düşmedi. Topu takip edip golü attı. Düşseydi; penaltı ve kaleci Tolga'ya kırmızı kart… Daha maçın başında Beşiktaş 10 kişi kalacaktı. Güray, futbol ahlakı ile zor pozisyonda golü atmayı tercih etti. Süper Lig'e çıktığı ilk yıl herkesin düşer gözüyle baktığı Akhisar Belediyespor, kurduğu mütevazi kadro ile Lig'de son dakikada kaldı. Sonra ayağını yorganına göre uzatmayı bilen bir yönetimle transferlerde abartıya kaçmadan, bütçesine göre takım kurma ilkesini bu yıl da sürdürdü. Geçmişteki başarılarını Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'na bağlayanlar çok oldu. Elbette ki katkısı olmuştur. Ancak, başta Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel ve Yardımcısı Ömer İşçi öyle uyumlu bir üçgen olmuşlar ki Akhisar Belediyespor'u sorunsuz, borçsuz-harçsız başarıyla yönetiyorlar.
BAŞARIYI, YAVUZ DONAT'LA MİMARLARINDAN DİNLEMİŞTİK
Sezon başında aldığı başarılar sonrası Sabah Gazetesi'nin duayen yazarı, dostum Yavuz Donat'la Akhisar'a, beraberimizde oğlum Gökhan ile gittik. Akhisar yöneticileriyle bir araya geldik. Akhisar'ın başarısını mimarlarından dinledik. Gördük ki, verdiği sözleri futbolcularına zamanında yerine getiren güvenilir yöneticilerin yarattığı Akhisar Belediyespor başarıdan başarıya koşuyor. Puan cetvelindeki yeri de bunu gösteriyor.
Tebrikler Akhisar, Manisa'yı Süper Lig'de mükemmel temsil ediyorsun.