Hıncal Uluç usta dün teröre yenik düşmemek için yapmamız gerekenleri sıralamış. Herkesin günlük yaşantısını devam etmesini alışveriş merkezlerini ve sokakları aydınlatmamızı yazmış. Ben de katılıyorum. Korkmayacağız ve yılmayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz.
Hafta sonunu Kıbrıs'ta geçirdik. Sümer Oral, Zafer Ünal, Halim Sezici ve eşlerimizle birlikte. Sümer Oral'ın dünürü Utku ve eşi Ayla hanımın Gratos Oteli'nde.
Kıbrıs'a Cuma günü öğleden sonra vardık. Ercan havaalanında. Bizi otele götürecek aracı bekliyoruz. Elinde Zafer Ünal ismi yazılı kağıdı ile karşılaşan genci gördük. Yanına yaklaştık. Gelen misafirlerin bizler olduğunu anlayan zeki genç rehber, "Ben Tuna Utku ve Ayla hanım adına sizi karşılamaya geldim" dedi. Yürüyoruz, karşıda ben diyeyim 20 metre, siz diyin 30 metre uzunluğunda siyah limuzin gördüm. Hayranlıkla seyrederken Tuna bey bizi limuzine doğru götürmüyor mu? Önüne geldik, "Buyrun" dedi. Şaşkınlıkla sağa sola bakıyorum. "Bir dakika" dedim. "Bu araçla mı gideceğiz?" Tuna bey, "Utku ve Ayla hanımın özel misafirlerisiniz, buyrun" dedi. Ben hemen fotoğraf makinamı çıkarıp "Bu anı ölümsüzleştireyim" dedim. Tuna bey "Bana verin ben çekeyim" dedi. Fotoğrafları çektirdik. Limuzinin içine binince kendimi rüyada sandım. Lasvegas'ta çekilen Amerikan filmlerinde imrenerek seyrettiğim muhteşem limuzinin içinde gidiyoruz. Zafer Ünal, Halim Sezici ve eşlerimiz karşılama töreninin vip düzeyinde olmasından mutluyduk. Zafer başkan hem Utku beyle hem de mahalle arkadaşı Ayla hanımla konuştu, teşekkür etti. Tuna bey hem aracı kullanıyor, hem de Ercan havaalanından Girne'ye otele gidene kadar yaptığımız yolculukta Kıbrıs'la ilgili bilgiler veriyor. Otele geldiğimizde muhteşem bir ‘GRATOS' eseri ile karşılaştık. Gratos Premium Hotel, Girme Çatalköy mevkiinde kurulmuş. Muhteşem bir tatil köyünü andıran otelimiz şehir merkezine 5 kilometre, havaalanına 32 kilometre uzaklıkta.
Odamızı görünce daha da keyiflendim. Sümer Oral ve Zafer Ünal'ın sayesinde rüya alemindeydim. İlgi ve alaka yüksek seviyedeydi. Otelin müdürü de benim Gökmen'in sınıf arkadaşı, Manisaspor'da futbol oynayan Fevzi'nin oğlu Cem Türegün çıkmaz mı? Hani bir tabir var, bundan iyisi şamda kayısı. Fevzi de otelin sahiplerinin akrabası. Bu ayın 28'inde gidecekmiş. Yaz başına kadar kalıyormuş. Oteli gezdik, saray yavrusu gibi konforun her türlüsü var. Gazinosu muhteşem, mutfağı desen harika. Balık restoran, ocakbaşı kebap restoranı, İtalyan restoranı, Lübnan restoranı, Çin restoranı da mevcut. Craton cennetten bir parça gibi. Rehberimiz Tuna bey bizi Girne'de gezdirdi. Meydanda askerlerimizin bando gösterisi ve İstiklal Marşı'nı hep bir birlikte izledik ve dinledik. Akşam da Mey Blue Balık Restoranı'nda ağırlandık. İlk günümüz böyle geçti. Böyle balık menüsü görmedim.