AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan görevinin başında olduğunu açıklarken Genel Merkez "İL BAŞKANI KİM OLSUN" diye temayül yoklaması yapıyor.
İl Başkanı Gürcan, "Genel Merkezimiz aksi bir karar düşünüyorsa genel başkanımızın katılımı ile MKYK kararı alarak diğer seçenekleri gündeme getirebilir. Ancak biz şu anda görevimizin başındayız" diyor. Anladığım kadarıyla İl Başkanı Zülfikar Gürcan vuruşarak görevden gitme yolunu seçiyor. Çünkü görevinin başında olduğunu ifade eden Gürcan'ın bu sözleri dün aldığım bir haberle havada kalıyor. Genel Merkez kararını vermiş. Kibarca "İstifa et" demiş. O da istifa etmek yerine direnme yolunu seçmiş. Bu durumda MKYK toplantısında İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın görevine son verileceği anlaşılıyor. Bunun işareti de dün Manisa'da il başkanı kim olsun diye temayül yoklaması yapılmasıdır. Her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli vardır. İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın kararına da saygı göstermek gerekiyor. Dün AK Parti'nin tüm ilçe belediye ve parti başkanları belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları, parti merkezinde temayül yoklamasına katıldı.
AK Parti kulislerinde dünkü oylamaya Berk Mersinli, Adil İşbay, Hüsnü Aslan, Abdullah Tekin, Ömer Akar, Salih Fulcun, Sait Başbelen ve il başkanı Zülfikar Gürcan'ın katılacağı bilgisini edindim. Bana enteresan gelen, bilgim doğruysa görevinin başındayım diyen İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın da temayül yoklamasına katılacak olması.
MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile Selçuk Özdağ'ın nasıl bir tavır takınacağı da merak konusu. Gelelim işin bam teline. AK Parti Manisa'da bugüne kadar milletvekilleri aday adayları arasında yaptı. Temayül yoklaması sonuçlarını dikkate almadan milletvekili sıralaması yaptığı da bir gerçek. İl Başkanlığı için yaptığı bu oylama sonuçlarına da birinci çıkan bakalım il başkanlığına atanacak mı? Merakla bekliyorum.