Afyonkarahisar’a zaman zaman yolum düşer. Anemon Otel’de kalır, şehir merkezinde kısa bir tur atar, Afyonun sucuğunu tatar, lokumunu yer sonrasında Afyon’dan ayrılırım. Geçen hafta Sabah Gazetesindeki köşesinde üstadım Yavuz Donat Afyonkarahisar’ın nabzını tutmuş, izlenimlerini yazmıştı. O da benim gibi Afyon’un lokumu, sucuğunu yazmış, ekonomiye değinmiş, trafik sorununa getirilen çözümleri yazmış. Afyonkarahisar’ın durumun özetlemişti. Sanırım bir şeyi atlamış. Ya da öncesinde yazdı ben atladım. Neyi derseniz, Afyonkarahisar futbol takımlarının kamp merkezi olmuş.

Nereden öğrendim derseniz, oğlum Gökmen Büyükşehir Belediyespor’un kampına gitmiş. Manisa Büyükşehir Belediyespor’da burada kamp yapıyor. İkinci etap kamp programı içerisinde yoğun bir maç programı var. Bu sene Büyükşehir Belediyespor transferde titiz ve dikkatli bir politika izledi. Aldığım duyumlara göre yapılan transferler ileriye dönük olduğu ve kaliteli bir kadro yaratıldığı yönünde. Ama yine de bu oyunun futbol olduğu unutulmamalı. Önemli olan takım olabilmek. Buna dikkat edilmeli. Oğlum Gökmen transferlerin isabetle olduğunu söylüyor.

Gökmen Afyon’un durumunu anlattı. Ben de yazıyorum. Afyon’un girişinden itibaren bu şehre siyaset eli değmiş. Afyon’un kabine de bakanı olduğunu anlamamanın imkanı yok. Bir şehre siyasetin eli nasıl değer daha Afyon’a girince anlıyorsunuz. Helal olsun diyecekken bir de 2016 yılında tamamlanan spor tesislerini duyunca pes dedim. 14 tane futbol sahası yapılmış. Ve yatırımlar devam ediyor. Benim şehrimde doğru dürüst bir saha bile yokken Afyon’a 14 saha yapılmış. 2 tanesi de yolda. Oteller bir biri ardına açılıyor. Mevcut olanlar kendini yeniliyor. Afyon ekonomisi para basıyor. Bu sene 40’a yakın takım Afyon’u sezon öncesi kampı için seçmiş. İçlerinde Erzincanspor bile var. Yanlış okumadınız Erzincanspor burada kamp yapıyor. Memleketin bir ucundan Erzurum’u pas geçerek gelmişler. Tüm takımlar Afyon’da kamp yapmaktan memnun. Oteller de hizmet kalitesi yüksek, saha sıkıntısı yok. Hava serin. Daha ne olsun ki. Bu kadar yatırım tesise yapılırken, futbol takımı unutulmuş mu? O da unutulmamış. Bir sponsor bulunmuş geçen sene takım 3. Ligde şampiyon olmuş. Bu sene 2. Ligde oynayacak.

Niye yazdım bunları. Manisa’ya 1960 yılında geldim. Sene oldu 2017 stat aynı stat. Eller neler yapıyor, biz nasıl yerimizde sayıyoruz dedim kendi kendime. Yapılan spor salonu iki kez açmayı becerebiliyoruz ama daha içerisinde bir müsabakayı bile oynatamıyoruz.

Afyon denince termal oteller akla gelir. Bunlarda kışın dolar, yazın oteller aynı doluluk oranını yakalayamaz. Ama şimdi işler değişmiş. Afyon otelleri kışın da, yazın da dolu. Bir şehre siyasi el değdi mi neler oluyor bunu Afyon başarmış. Darısı da Manisa’nın başına dedim. Belki sihirli bir değnek Manisa’ya da değer, Spil takımların kamp merkezi olur.