Önemli tarım ürünlerinden olan zeytinde hasat sezonunda sona gelinirken, Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytinde halkalı leke hastalığına dikkat çekerek ilaçlamaların başlamasına yönelik üreticileri uyardı.  

İzmir’de festival var… 3 gün boyunca sürecek! İzmir’de festival var… 3 gün boyunca sürecek!

Türkiye’nin zeytin ağacı varlığı en çok illerden olan Aydın’da, hasat sezonu biterken üreticileri yeni sezon hazırlığı telaşı sardı. Zeytin bahçelerinde budamadan, ilaçlamaya kadar yapılan çalışmalarla yoğunluk yaşanırken Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri zeytinde halkalı leke hastalığı konusunda uyardı. Zeytindeki hastalıklarla mücadele çerçevesinde çalışmaların sürdüğü il genelinde yaprak dökümüne neden olan Zeytin Halkalı Leke Hastalığı’na karşı ilaçlama çalışmalarının en kısa zamanda başlanması gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, yağışlı ve rüzgarlı havalarda ilaçlama yapılmaması, sabahları çiğ kalktıktan sonra ilaçlama yapılması, kullanılacak ilaçların ağacın tüm aksamı kaplayacak şekilde uygulanmasına, insan ve çevre sağlığı açısından gerekli önlemlerin alınmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Konu ile ilgili Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Zeytin üreticilerimizin dikkatine, Zeytin’de Halkalı Leke riski yüksek seviyeye ulaşmıştır. Hasadı tamamlanan zeytinliklerde ruhsatlı ilaçlar ile en kısa sürede koruyucu ilaçlama yapılması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İHA