Gaziantep’te TOGG alev alev yandı! Gaziantep’te TOGG alev alev yandı!

Meteorolojik kaynaklar hava durumuyla ilgili paylaşımlar yapmaya devam ediyor… Son gelen uyarıya göre, ülkemize sıcak hava dalgası giriş yapacak. Yeni yılda yaz mevsiminin erken başlayacağını belirten uzman isim sıcak hava dalgasının geleceği tarihi verdi. İşte sıcak hava dalgasının ülkemize giriş tarihi…

Sıcaklık rekorları kıracak!

Son aylarda art arda duyurulan sıcaklık rekorlarına bir yenisi daha eklendi. Ülkemize doğru ilerleyen sıcak hava dalgasıyla ilgili uzman isim uyardı. Söz konusu tarihte ülkemize varacağı ön görülen bu hava dalgasının, son yılların en yüksek sıcaklıklarına neden olması bekleniyor. Son yılların en sıcak kışı yaşanırken, yaz mevsiminde de yeni sıcaklık rekorlarına hazırlıklı olmamız gerektiği söyleniyor.

Nisan ayını işaret etti

Hava durumu tahminlerini sosyal medya üzerinden paylaşan 'Meteoroloji Bey' sayfası, ülkemize doğru ilerleyen sıcak hava dalgasının geleceğini söyledi. Söz konusu sayfa, bu hava dalgasının 'Nisan' ayının ilk günlerinde ülkemize giriş yapacağını belirtti.

Kuzey Afrika'dan yola çıkan ve özellikle yurdun batı kesimlerini etkilemesi beklenen sıcak hava dalgasıyla ilgili olarak mevsimine göre aşırı sıcakların yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Bu uyarının altına, "Yaz gelmeden böyle sıcaklar neyin nesi? Değişir mi?" şeklinde bir kullanıcı yorumu göze çarptı.

Kaynak: Haber Merkezi