Yunusemre eski belediye başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, partisinin il binasında AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Çerçi, basın toplantısında, Yunusemre Belediyesi’ndeki borçlar, çok konuşulan makam odası ve gece yarısı imzalanan evraklarla ilgili iddialara yanıt verdi.

Mehmet Çerçi'nin 'eşyalarımı alacağım' çıkışına Başkan Balaban'dan şok cevap! Mehmet Çerçi'nin 'eşyalarımı alacağım' çıkışına Başkan Balaban'dan şok cevap!

“Özensiz Ve Ham Bilgiler Halkla Paylaşılıyor”

Toplantıda ilk olarak AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı söz aldı. Başkan Hızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sandıkta tecelli eden bir irade vardır bizim buna söyleyecek bir şeyimiz olamaz. Hemşerilerimizin vermiş olduğu karar tartışmaya kapalıdır. Seçim sonrası Manisalı hemşiremizin olgunlukla karşıladığı bazı açıklamalar yapılmıştır fakat bazen kastı aşan açıklamalar da yapılmıştır. Bize karşı yürütülen bir kara propaganda var bunun sebebi bizim oluşturduğumuz güçlü bir yapı ve iş yapabilme yeteneğine sahip olmamızdır. Kullanılan ifadeler özensiz bağlamından koparılmıştır ve bu ifadeler seçilmiş belediye başkanları tarafından yapılmıştır. Özensiz ve ham bilgiler halkla paylaşılıyor. Bahsettikleri 1.1 milyarlık borç stoku zaten herkes tarafından bilinen bir durum sanki sürprizle karşılaşılmış gibi algı yaratılıyor. Biz enkaz devraldık sözüyle vermiş oldukları söz ve vaatleri ötelemek için yapılan algı çalışmasından başka bir şey değildir.”

D S C 0079 800X533

Daha sonra Yunusemre eski belediye başkanı Mehmet Çerçi söz aldı. Mehmet Çerçi son 2 yılda yatırımlara ayrılan payın 1.1 milyar TL olduğunu, belediyenin de açıklanan borcunun bu rakama eşit olduğunu ifade etti. Yatırımlardan birinin de güneş enerji santrali olduğuna değinen Çerçi, bu yatırımın 200 milyon TL’ye mal edildiğini ve ilerleyen süreçte belediyeye gelir sağlayıcı bir yatırım olacağını kaydetti.

Yatırımlardan bahseden Çerçi, “10 yılda 4 milyar 373 milyon TL’lik yatırım hayata geçirdik. Belediye binası-otopark, Meydan Projesi için 487 milyon TL, Saruhan Bey Camii, müze binası, nikah salonu 175 milyon TL, Millet Çarşısı 824 milyon TL’lik yatırımdır. Bu yatırımlarını içinde kültür sanat projeleri, sosyal yardım destekleri yer almıyor. Bunlar bu yatırımları anlamaları zor. Halk size 5 yıl iktidar verdi. Çerçi’nin yaptığı eserler ortada. Bunun yanında bitmeyen eserlerimizde var. Hayvan barınağının yüzde 80’i bitti. Birçok eseri biz yaptık, sizin fazla bir şey yapmanıza gerek yok” şeklinde konuştu.

D S C 0083 800X533

“Kamyonu Ayarladım, İşçileri Ayarladım”

Şatafatlı makam odası polemiğine açıklık getiren Mehmet Çerçi, odada kendisine ait şömine, halı, mobilya ve tabloların bulunduğunu dile getirdi. Başkan Çerçi, açıklamasına şöyle devam etti:

Yunusemre Belediyesi’nin bankamatik memurları kim? Yunusemre Belediyesi’nin bankamatik memurları kim?

“Hayatımızda hiç şatafat olmadı. Lüks arabam yok. Akşam olsa da rakı balık yapsak bilmem. Dünya malı biriktirme peşinde olmadım. Halen de arabam yoktur. Eşimin bir arabası var, bazen izin alıp kullanıyorum. Bu tarz Osmanlı konaklarında, kamu binalarında kullanılırdı. Biz ecdadımızın yolundan gidiyoruz. Kültürsüzlüğü ve cehaleti sadelik diye yutturmaya kalkmayın. Ampir sanatı dediğimiz sanata benzeyen bir kompozisyon. Şehzadeler şehrine de bu yakışır. Bu tarz, 50-60 sene öncesinin mobilyalarıyla yapılır. 2’nci, 3’üncü el malzemelerde dekore edilir. Bunların hepsi benim ve eşimin. Birçoğunu da bit pazarından almıştık.  Ben bunları istiyorum. Sayın başkan, böyle yalan söyleyerek kamuoyunun önüne çıkarsan seni rezil ederim. Eşyaların hepsi tutanakla imza altına alındı. 7 ayrı memurun imzası var. Tutanak tutulurken, gerek olmadığını, 5 yıl daha görev yaptıktan sonra hibe edebileceğimi söyledim. Arkadaşlar tutanak tutmayı tercih ettiler. Başkan onurlu bir şekilde şunu deseydi ‘Ya başkan belediyeye hediyeniz olsun’ deseydi yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun derdim. Ben bu eşyaları almayacaktım. Sonra alırım dedim kendisine devir teslimde. Ama almayı düşünmüyordum. Niyetimde bu vardı. Ama buradan duyuruyorum arkadaşlar. Siz de gelin. Cuma günü saat 6.’da (18.00). Kamyonu ayarladım, işçileri ayarladım. Güvenlikçiler var, sayın başkan talimatı ver, 2 tane görevli koy. Sen orada olursun, olmazsın. Lütfen eşyalarıma zarar verme. Bunlar ileride müze yaparsak oranın eşyaları olacak. Sen adam gibi isteseydin, verirdim. Ama sen bunları yapmadın, ahlak dışı yollara saptın. Saat 6’da işçileri gönderiyorum, zorluk çıkarma, eşyalara da zarar verme. Yoksa mahkemede bunları görüşeceğiz.”

D S C08367 800X533

Mehmet Çerçi, seçim günü gece yarısı 100 milyon liralıyı bulan miktarda çek kesilmesiyle ilgili iddiaları cevapladı. Çerçi, çeklerin belediye tarafından değil, iş yapan firmalar tarafından kesildiğini ve belediyeyi herhangi bir zarara uğratmadığını kaydetti. Seçim yoğunluğu nedeniyle çeklerin gecikmeli kesildiğini anlatan Çerçi, olayda hiçbir usulsüzlük olmadığını, zaten bu konuda herhangi bir suç duyurusu da yapılmadığını ifade etti.

D S C08460 800X533

Daha sonra sorulara cevap veren Başkan Çerçi, odanın maliyetinin 300-400 bin TL civarında olduğunu, yine makam odasında bulunan ve çok konuşulan eşyalardan biri olan şömineyi de kendi cebinden, 55 bin TL civarında bir rakama, taksitle aldığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi