Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, en düşük emekli maaşı alan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenleme kapsamında, 10 bin TL'nin altında emekli maaşı alanlara kira, fatura ve gıda gibi çeşitli destekler sunulması planlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, en düşük emekli maaşı alan vatandaşların refahını artırmak için yeni bir adım atmaya hazırlandığı öne sürülüyor. İddialara göre bu yeni düzenleme kapsamında, 10 bin TL emekli maaşı alanlara yönelik bölgesel destek planları yapılıyor. İşte, bu düzenlemeyle ilgili bilmeniz gereken detaylar…

Emekliye Bölgesel Destek Formülü

“Bölgesel destek" olarak adlandırılan düzenlemeye göre, şu anda en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL alan vatandaşlara, yaşadıkları bölgenin ekonomik koşulları dikkate alınarak elektrik, kira, gıda, su ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçları karşılamak amacıyla destekler verilmesi düşünülüyor.

Ortaya atılan bilgilere göre kişinin gelirinin 10 bin TL'yi aşmaması, hane içindeki tek gelirin 10 bin TL'lik emekli maaşı olması ve başka bir gelirin bulunmaması gerekiyor. Ayrıca, kişinin kirada oturması da bir diğer önemli şart olarak belirleniyor.

Prof. Dr. Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı! Dikkate alınmazsa sonuçlar kötü olabilir… Prof. Dr. Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı! Dikkate alınmazsa sonuçlar kötü olabilir…

Resmi açıklamaların yapılması ve düzenlemenin resmileşmesi durumunda, başvuru süreci ile ilgili detaylar haberler aracılığıyla duyurulacak.

Formun Üstü

 

Kaynak: Haber Merkezi