Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi, Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi için nefesler tutuldu. Yeni yıla yeni umutlarla girmek isteyen binlerce kişi şansını denemek bilet alıyor. Manisa’da da sokaklarda seyyar olarak bilet satışı yapan bayilerin azaldığı dikkat çekerken, internet üzerinden ya da şans oyunları bayilerinden bilet alanların sayısı oldukça fazla. 2023 yılında büyük ikramiye 200 milyon TL olarak belirlendi. Büyük ikramiye de bu yıl dağıtım garantisi değişikliği yapıldı. Bu yıla özel olarak belirlenen kuralda büyük ikramiye, isabet ettiği satılan bilet ya da biletler arasında eşit olarak paylaştırılacak. Dağıtılacak toplam ikramiye tutarı 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Burhan AKDEMİR

2023 yılına girmeye sayılı günler kaldı. Önümüzdeki cumartesiyi pazara bağlayan gecede, 2022’ye veda ederek 2023 yılına ‘Merhaba’ denilecek. Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve yeni yıla zengin girmenin hayalini kuranların Milli Piyango bileti telaşı ise sürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Manisa’da sıkça rastlanılan seyyar bilet bayileri, teknolojinin ilerlemesi ve birçok şeyin sanal ortama taşınmasından nasibini aldı. Manisa’nın işlek caddelerinde tek tük göze çarpan bayiler yer alsa da büyük ikramiye hayali kuran Manisalılar, biletlerini şans oyunları bayilerinden ya da internet ortamından satın alıyor.

Bu yıl büyük ikramiye tamı tamına 200 milyon TL olarak belirlendi. Yılbaşı özel çekilişinde kategori sayısı 13’ten 15’e yükseltildi. Çekilecek kod sayısı 622’den bin 12’ye artırılırken, şans oyunu severler bu yılki çekilişte daha fazla kazanma şansına sahip olacak.

BÜYÜK İKRAMİYENİN TAMAMI DAĞITIM GARANTİLİ OLACAK

İlk kez bu yıla özel uygulanacak kurallar birlikte Milli Piyango özel çekilişinde 200 milyon TL’lik büyük ikramiyenin tamamı dağıtım garantili olacak. Bilet payına bakılmaksızın, büyük ikramiyenin isabet ettiği satılan bilet ya da biletler eşit şekilde pay edilecek.

Milli Piyango yılbaşı çekilişi,  büyük ikramiye satılan bilet çıkana kadar sona ermeyecek. Oyun severler, yılbaşı biletlerini gezi bayi ve sabit bayilerin yanı sıra internet üzerinden millipiyangoonline.com adresinden, satın alabilecek. Dileyenler ise Milli Piyango Şans oyunları uygulamasından ve sabit bayilerde bulunan terminallerden biletlerini dijital olarak alabilecek.

2023 YILBAŞI BİLETİ NE KADAR OLACAK?

Şans oyunu tutkunları her yıl olduğu gibi bu yılda en çok çeyrek bilete ilgi gösteriyor. Bu yılki bilet fiyatları tam bilet 200 TL, yarım bilet 100 TL ve çeyrek bilet 50 TL olarak belirlendi.

YILBAŞI ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Yılbaşına özel yapılacak çekilişte dağıtılacak toplam ikramiye tutarı 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olacak. Büyük ikramiye çekilişi 31 Aralık gecesi televizyondan canlı olarak yayınlanacak.

Editör: Onur Yılmaz