Anime, Japonya'ya özel olan manga çizim sanatı ile çizilmiş animasyonlara deniyor. Ancak anime filmler sadece Japonya’da değil, tüm dünyada izleniyor. Bu yapımlar ülkemizde de oldukça fazla hayrana sahip. 2024’te yeni sezonu çıkan animelerin ne yayınlanacağı da oldukça merak ediliyor.

2024 baharında izlenebilecek 15 animeyi sizin için listeledik!

Yeni Sezonu Çıkan Animeler: 2024 Bahar

Anime severler yeni sezonları büyük bir heyecanla bekliyor. Durum böyle olunca yeni sezonu çıkan animeler bir hayli araştırılıyor.

2024 bahar aylarında yeni bölümleri çıkacak animeler aşağıdaki gibidir:

  • Spice and Wolf: Merchant Meets The Wise Wolf  (1 Nisan 2024)
  • Gods’ Game We Play (1 Nisan 2024)
  • Bartender Galss of God (3 Nisan 2024)
  • A Condition Called Love (4 Nisan 2024)
  • Astro Note (5 Nisan 2024)
  • Girls Band Cry (5 Nisan 2024)
  • The Fable (6 Nisan 2024)
  • Vampire Dormitory (7 Nisan 2024)
  • Mushoku Tensei, Sezon:2 Part:2 (7 Nisan 2024)
  • Chillin’ in Another World with Level (8 Nisan 2024)
  • KonoSuba, Sezon:3 (10 Nisan 2024)
  • Whisper Me a Love Song (13 Nisan 2024)
  • Kaiju No. 8 (13 Nisan 2024)
  • My Hero Academia, Sezon: 7 (4 Mayıs 2024)
  • Demon Slayer, Sezon: 4 (12 Mayıs 2024)

Yeni Sezonu Cikan Animeler 1 1

1. Spice and Wolf: Merchant Meets The Wise Wolf

Spice and Wolf adlı animenin severleri15 yıldır bu yapımın yeni bölümlerini beklemektedir. Ookami to Koushinryou olarak da bilinen anime, 2 sezon yayınlandıktan sonra ekranlara uzun bir ara vermiştir.

Yapımın severlerini sevindirecek haber ise, Spice and Wolf animesinin 1 Nisan 2024 tarihinde yeni uyarlaması ile yayınlanacak olmasıdır. Fantastik türdeki bu yapımın Crunchyroll’da yayınlanacağı bilinmektedir.

Spice and Wolf 22 Mart 2024 tarihinde severlerine kısa bir ön izleme sunmuştur. Bu kapsamda yayınlanan kısa video ise, animenin ana karakterleri olan gezgin tüccar Kraft Lawrence ve 600 yıllık kurt tanrısı Holo’yu tanıtmaktadır.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 2

2. Gods’ Game We Play

Vizyona yeni sürülen bir yapım olan Gods’ Game We Play, ilk bölümüyle 1 Nisan 2024 günü izleyiciyle buluşmuştur. Daha iki bölüm yayınlanmasına rağmen oldukça sevilen yapım, 28 Haziran 2024 tarihine kadar ilk sezonunu tamamlayacaktır.

Yeni yayınlanan anime Gods’ Game We Play’in konusu ise aşağıdaki gibidir:

Fantastik bir evrende yer alan yüce Tanrılar, en iyi beyin oyunu adı verdikleri ‘Tanrıların Oyunu’nu yaratmışlardır. Eski bir tanrıça olan Leche, uzun bir uykudan uyanmış ve dünyaya şunu ilan etmiştir: ‘Bu çağda oyunlarda en iyi olan kişiyi ortaya çıkarın!’

Fay ise insanlığın son yıllardaki en iyi çaylağını temsil etmektedir. İkisi arasında geçen Tanrıların Oyunu ise, zorlu bir mücadele ile geçmektedir. Çünkü insanlık tarihi boyunca henüz kazanan olmamıştır.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 3

3. Bartender Glass of God

2024 baharında yeni sezonu çıkan animeler arasında yer alan Bartender Glass of God, 3 Nisan 2024 tarihinde yayınlanan ilk bölümüyle izleyiciyle buluşmuştur. Daha iki bölüm yayınlanmış olmasına rağmen birçok olumlu yorum alan animenin konusu ise aşağıdaki gibidir:

Ginza mahallesinin tenhalarında yer alan bir bar olan Eden Hall, Ryuu Sasakura karakteri tarafından işletilmektedir. Ryuu Sasakura, söylenene göre şehrin en iyi kokteyllerini yapmaktadır. Ancak bu bar isteyen herkes tarafından bulunmamaktadır. Farklı ve dertli hayat hikayesine sahip müşterilerin yolu bir şekilde bu bara düşmektedir.

Bu kapsamda Ryuu, onların hayat hikayesini dinlemekte ve onların ruhlarını yatıştıracak bir kokteyl hazırlamayı başarmaktadır.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 4

4. A Condition Called Love

Anime dendiğinde akla gelenler arasında şüphesiz liseli karakterler yer almaktadır. A Condition Called Love, lise evreninde geçen anime olarak karşımıza çıkmaktadır. 2024 bahar animeleri arasında yer alan yapım, 4 Nisan 2024 tarihinde yayınlanan ilk bölümü ile izleyiciyle buluşmuştur.

Yeni başlamış olan anime, lise birinci sınıf öğrencisi olan Hotaru Hinase’yi merkeze almaktadır. Romantizmle arası iyi olmayan Hotaru, yakışıklı sınıf arkadaşı Hananoi'ye bir şaka yapar ve bundan sonra hayatı değişir. Bu anlamda anime, aşkın gizemiyle boğuşan bir kız ve bu kızla uğraşan erkeğin hikayesine tanıklık etmektedir.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 5

5. Astro Note

2024 bahar animlerinden bir diğeri ise Astro Note’tur. Yetenekli bir şef olan Takumi etrafında dönen anime hikayesi, 5 Nisan 2024 günü anime severlerle buluşmuştur. Oldukça sürükleyici bir konusu olduğu söylenen animenin hikayesi ise aşağıda yer almaktadır:

Astro Manor apartmanında yer alan bir restoranda çalışan Takumi, ev sahibi olan Mira ile karşılaşmaktadır. İlk görüşte aşk yaşayan Takumi onu etkilemeye çalışmaktadır. Ancak tuhaf davranışlarda bulunan kiracılar ve olaylar bu işi oldukça zorlaştırmaktadır.

Çünkü Mira ve apartmanda yaşayanlar birer uzaylıdır. Bir süre sonra Mira’nın uzaylı olduğunu öğrenen Takumi aşkını devam ettirebilecek mi veya insanüstü varlıklar aşka engel olacak mı, oldukça merak konusudur.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 6

6. Girls Band Cry

Yeni sezonu çıkan animeler arasında yer alan bir diğer yapım da Girls Band Cry’dır. 5 Nisan 2024 tarihinde seyirciyle buluşan anime, özellikle genç kadınlardan oluşan bir izleyici kitlesine sahiptir. Girls Band Cry’ın konusu ise, aşağıda yer almaktadır:

Baş karakter lisenin ikinci yılında okulu bırakmış ve Tokyo’ya gitmiştir. Başka bir kız arkadaşları tarafından ihanete uğramış ve hayata karşı olan inancını kaybetmiştir. Bir diğeri ise ailesi tarafından terkedilmiş ve kendi başına hayatta kalmaya çalışmaktadır.

Hayatın akışında bir araya gelmiş olan bu genç kızlar, inandıkları ve sevdikleri bir şeyle yaşamlarına devam etmek istemektedir. Bunu da şarkı söyleyerek başaracakların inanmaktadır.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 7

7. The Fable

2024 baharının yeni animeleri arasında yer alan bir diğer yapım The Fable’dır. 6 Nisan 2024 günü ilk bölümü yayınlanan anime, aksiyon severlerin zevkle izleyeceği projeler arasında yer almaktadır. Animenin konusu ise, aşağıdaki gibidir:

Efsane olmuş bir tetikçi olarak tanınan Fable, birçok müşterisi için çok sayıda iş tamamlamıştır. Fable’a verilen son görevin ardından, patronu tarafından uzaklaşması ve tetikçilik yapmaması gerektiği bildirilir.

Bundan sonra hayatına sıradan biri olarak devam eden Fable, şoförü olan bir kadınla birlikte ortadan kaybolacaktır. Ancak bir sorun vardır ki, Fable'ın izinli olduğu süre boyunca birini öldürmesi kesinlikle yasaktır. Aksi takdirde ikisi de ölümcül bir ceza ile karşılaşacaktır.

Fable’ın heyecan ve aksiyon dolu hikayesi, Türkiye’de en çok izlenen animeler arasına girmiştir.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 8

8.  Vampire Dormitory

7 Nisan 2024 günü ilk bölümü yayınlanan Vampire Dormitory, 2024’ün yeni animelerinden bir diğeridir. Crossdressing yapan bir kız ile sevgi dolu bir vampirin birlikteliğini konu alan anime, daha ilk bölümünden oldukça sevilmiştir.

Beklemediği bir anda hayatı değişen bir kız, bir vampir tarafından esir alınır. Vampir, kanı karşılığında ona yeni bir hayat vadetmiştir. Vampirin kıza sunduğu tehlikeli ve heyecan dolu birliktelik, oldukça dikkat çeken bir hikayeyi konu almaktadır.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 9

9. Mushoku Tensei, Sezon:2 Part:2

Dünyada en çok izlenen animeler arasında yer alan Mushoku Tensei, ikinci sezonunun ikinci kısmı ile 7 Nisan 2024 günü izleyiciyle buluşmuştur. Severlerinin heyecanla beklediği anime, hayal dünyasında yeniden doğan ve pişmanlık duymadan yeni hayatının tadını çıkaran umutsuz bir adamı anlatmaktadır.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 16

10. Chillin’ in Another World with Level

2024 yılında yeni sezonu çıkan animelerden bir diğeri Chillin’ in Another World with Level’dir. 8 Nisan 2024 günü izleyiciyle buluşan animenin 2. Bölümü ise, 15 Nisan günü yayınlanacaktır. Animenin konusu ise, aşağıda yer almaktadır:

Büyülü Klyrode Krallığı, her yıl diğer dünyalardan gelen yüzlerce kahramanı toplamaktadır. Kurduğu birliği, Karanlık Olan'a ve onun iblislerden oluşan ordusuna karşı savaşmaları için hazırlamaktadır.

Ancak Banaza, bir kahraman değildir. Orta halli bir tüccar olan Banaza, kral tarafından en ücra köşeye sürülmüş sıradan bir inandır. Ne yeteneği, ne de bir özel gücü vardır. Ancak kendini bir anda Karanlık Olan’a karşı kurulan birliğin içinde bulur. Banaza’nın merak dolu hikayesi, anime severler tarafından oldukça merak edilmektedir.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 11

11. KonoSuba 3. Sezon

IMDB en iyi animeler arasında yer alan KonoSuba, merakla beklenen 3. sezonu ile 10 Nisan günü yayınlanmaya başlamıştır. İlk bölümünden itibaren sürükleyici bir hikayeye sahip olan KonoSuba, 3. sezonu ile oldukça merak edilmektedir.

Merakla beklenen sezonun 2. bölümü 17 Nisan günü yayınlanacaktır. Tüm dünyada oldukça popüler olan animenin konusu ise, aşağıda yer almaktadır:

İçe dönük bir oyun sever olan Kazuma Sato, yaşadığı bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiş izlenimi yaratmıştır. Ancak gözünü ilk açtığında, karşısında kendisini tanrıçaymışçasına tanıtan bir kadınla karşılaşır. Tanrıçanın ona sunduğu teklif etrafında dönen hikaye, anime severler tarafından oldukça popülerdir.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 12

12. Whisper Me a Love Song

2024 bahar animelerinden biri olan Whisper Me a Love Song, ilk bölümünü 13 Nisan 2024 günü yayınlamıştır. Aslında 2023 yılında izleyiciyle buluşması beklenen yapım, bazı sorunlar nedeniyle ertelenmiştir. Bu kapsamda birçok fragman ve ön izleme yayınlaması, anime severleri oldukça büyük bekleyiş içine sokmuştur.

Lise evreninde geçen bir aşk hikayesini konu alan anime, Yori adındaki baş karakterin etrafında dönmektedir. Bu kapsamda yapım, platonik aşık olan Yori’nin Himari’yi kendisine aşık etme serüvenini konu almaktadır. 

Yeni Sezonu Cikan Animeler 13

13. Kaiju No. 8

2024 baharında çıkacak animeler arasında yer alan bir diğer yapım ise Kaiju No. 8’dir. Kaiju No. 8’in ilk bölümü ise, 13 Nisan 2024 günü yayınlanmıştır. Kafka Hibio’nun hayallerinin peşinden koşma sürecini konu alan anime, aslında sürükleyici bir hikayeye de sahiptir.

Deprem Çantasında Neler Olmalı? Nasıl Hazırlanır? Hangi Yiyecekler Konulmalı? Deprem Çantasında Neler Olmalı? Nasıl Hazırlanır? Hangi Yiyecekler Konulmalı?

Kafka’nın en büyük hayali Kaijuu adı verilen canavarlardan, insanları koruyan askeri bir ekibe katılmaktır. Ancak bunu yapabilecek gücü yoktur. Kaijuu canavarından parazit kapan Kafka, bunun etkisiyle beklenmedik bir şekilde güçlenmeye başlar.

Beklenildiği gibi askeri ekibe katılmak için önünde bir engel kalmamıştır. Bu raddeden sonra ise Kafka Hibio’nun hikayesi, bir anime filmine dönüşür.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 14

14. My Hero Academia, Sezon: 7

My Hero Academia, 2024 yılında yeni sezonu çıkan animeler arasında yer almaktadır. 6 sezon boyunca sevenlerini tutkuyla ekrana bağlayan anime, 4 Mayıs 2024 günü 7. sezonu ile izleyiciyle buluşacaktır.

Peki, 7 sezon boyunca izleyiciyi ekrana bağlayan bu yapımın konusu nedir? Sorunun cevabı aşağıda yer almaktadır:

7 sezon süren seri, farklı bir güce sahip olmamasına rağmen kahraman olmayı hayal eden Izuku Midoriya'u merkeze almaktadır. Ancak bahsi geçen farklı güçler, dünya nüfusunun %80’inde bulunmaktadır.

Bu güçlerin hepsi birbirinden farklı olmakla birlikte, güçlerini kötüye kullananlarla savaşanlar kahraman olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca üstün başarıya sahip olan özel güçlüler, profesyonel kahraman unvanını kazanmaktadır.

Yeni Sezonu Cikan Animeler 15

15. Demon Slayer, Sezon: 4

2024 baharında yeni sezonu çıkan animeler arasında yer alan Demon Slayer, 4. sezonu ile 12 Mayıs 2024 tarihinde severleri ile buluşacaktır. Yeni sezon fragmanlarıyla oldukça konuşulan animenin konusu ise şu şekildedir:

4 sezon süren anime serisi, bir iblis avcısı olmak isteyen Tanjiro Kamado’yu odak noktası yapmıştır. Tanjiro iblis avcısı olmak istemektedir çünkü, ailesi katledilmiş ve kardeşi bir ibkise dönüşmüştür.

Sürükleyici bir anlatıma ve görsel efektlere sahip olan anime, heyecan ve macera dolu fantastik dünyasıyla oldukça ilgi çekmektedir. Bu sebeple en popüler animeler arasında yer almaktadır.

2024 yılında yeni sezonu çıkan animeleri paylaştık! İyi seyirler!

Muhabir: Özkan Çelik