Seçimde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 2028'e kadar sürdüreceği görevi resmen başladı. Erdoğan, bugün ilk olarak TBMM'de yemin törenine iştirak etti. Genel Kurul, Geçici TBMM Başkanı, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli başkanlığında açıldı.

Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı ve Meclis'te yemin etti.

Erdoğan, yemin töreninin ardından TBMM'den ayrıldı. Saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni"ne katıldı.

BEŞTEPE'DE TÖREN! ERDOĞAN, İLK KABİNE TOPLANTISI İÇİN TARİH VERDİ

Erdoğan, Beştepe'deki törende önemli açıklamalarda bulundu. Bu akşam açıklayacağı yeni kabinenin ilk toplantısı için de salı gününü işaret etti.

Erdoğan'ın törendeki konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu tarihi törenimiz münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekanda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Törenimizi teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Rabbime bizlere bir 5 sene daha Türkiye'ye hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. bizleri bir kez daha bu makama layık gören kardeşlerimin hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. 6 Şubatta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihlerinden dolayı sayısız harekete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece kendi insanımızın desteğini değil, dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış mazlum gönüllerin de duasını aldık. Seçimleri müteakip arayarak sevincimizi paylaşan devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte yanımızda duranların desteğini unutmayacağız. Sokaklara taşan o muhteşem sevgi selini unutmayacağız. Dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacağız. Şahsımız nezdinde Türkiye'ye yönelik bu büyük sevdanın hakkını en güzel şekilde vermeye çalışacağız. Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahçup etmesin.

HABER MERKEZİ

Editör: Nuray Bozkurt