Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Peki Yaşar Okuyan kimdir? Yaşar Okuyan neden öldü? Konuya ilişkin bütün detaylar haberimizde

Yaşar Okuyan kimdir?

Aslen Rizeli olan Yaşar Okuyan, 1949 yılında İstanbul'da doğdu ve İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 24 yıl boyunca çeşitli gazete ve haber ajanslarında muhabirlikten genel yayın müdürlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu. 1973 yılından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı ve 1977 yılında MHP Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Yasaklı olduğu dönemlerin ardından 1987'de siyasete geri döndü. Anavatan Partisi'nde 2002 yılına kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği, genel başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik görevlerini üstlendi.

Seçim 37 tur sürdü… Sonunda başkan seçildi! Seçim 37 tur sürdü… Sonunda başkan seçildi!

19. ve 20. Dönem Yalova Milletvekili olarak parlamentoda bulundu. Bülent Ecevit'in başbakan olduğu 57. Hükümette, yaklaşık üç buçuk yıl süreyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı. 2004 yılında Demokrat Türkiye Partisi'nin adını Hür Parti olarak değiştirerek partinin genel başkanlığını üstlendi. Halen Başkent Üniversitesi'nde "Emeklilik ve Sigorta Sistemleri" üzerine ders vermektedir. Evli ve üç kız babasıydı.

Yaşar Okuyan neden öldü?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Yaşar Okuyan bu sabaha karşı hayatını kaybetmiştir. Uzun süredir hastanemizde tedavi altında olan Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu son haftada ağırlaşmış ve 26 Aralık 2023 tarihinde saat 02.46'da tüm çabalarımıza karşı çoklu organ yetmezliği ile hayatını kaybetmiştir. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi