Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla Evde Bakım Yardımı ödemelerinin öne çekildiğini ve yarın itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Bakan Göktaş, bu kapsamda toplamda 4,2 milyar TL'nin ödeme yapılacağını belirtti. Evde Bakım Yardımı'nın, aile odaklı bir bakım hizmeti olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek verdiklerini ifade etti.

Bakım ihtiyacı olan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, bu kapsamda Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Mersin'de dehşet: Karısını, kaynanasını ve kayınbabasını öldürdü Mersin'de dehşet: Karısını, kaynanasını ve kayınbabasını öldürdü

Bakan Göktaş, bu ay Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 561 bin vatandaş için toplamda 4,2 milyar TL ödeme gerçekleştirileceğini kaydetti. Türkiye'nin yüzyıl vizyonu çerçevesinde engellilik alanındaki sosyal yardımların sürdürülebilirliğini ve şeffaflığını sağlamak adına çalışmaların devam edeceğini söyleyen Bakan Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi. 

Kaynak: Haber Merkezi