Normalde bir kış hastalığı olan norovirüs kendini şiddetli ishal, bulantı ve kusmayla gösteriyor. Uzmanlar, Covid-19 tedbirleri nedeniyle, diğer birçok bulaşıcı hastalığın son yıllarda durma noktasına geldiğini söyledi. Ancak "bağışıklık borcu" adı verilen durum nedeniyle, Covid-19 dışındaki diğer enfeksiyonların, tedbirlerin bırakılmasıyla hızla arttığı konusunda uyarı yapıldı.

İngiltere’de halk sağlığı uzmanları, Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte, norovirüs vakalarının 3 kat artış gösterdiği konusunda uyardı.

İNGİLTERE'DE BUGÜN KISITLAMALAR KALDIRILDI

İngiltere'nin normalleşme tarihi olarak duyurulan ve Başbakan Boris Johnson'ın "Özgürlük Günü" diye adlandırdığı bugünden itibaren 1 metre olan sosyal mesafe kuralı ve yasal maske zorunluluğu kaldırıldı. Kısıtlamaların kaldırılması kapsamında, iç ve dış mekanlarda bir araya gelecek kişi sayısına ilişkin sınırlama da ortadan kalktı. Gece kulüpleri ve barlar açıldı, konser, sinema ve tiyatrolara katılım sayısındaki kısıtlama kaldırıldı.

KUSMA VE İSHALE NEDEN OLUYOR

Ancak, Public Health England (PHE) 5 Temmuz'a kadar olan beş hafta içinde ülkede toplam 154 norovirüs vakası meydana geldiğini duyurdu. Önceki beş yıl boyunca aynı dönemde İngiltere’de ortalama olarak 53 norovirüs vakasının meydana geldiğini bildirdi. Norovirüs ciddi kusma ve ishale neden olan bir virüs grubuna deniliyor.

KAYNAK. NTV

Editör: TE Bilişim