İslam dünyasının manevi yoğunluğunu yaşadığı Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan Üç Aylar’ın ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki ‘Üç Aylar’ ne zaman başlayacak? Üç Aylar başladı mı? Üç Aylar hangileri? İşte konuya ilişkin detaylar…

Müslümanlar için büyük önem taşıyan bu aylarda ibadetler artarken, dini duygular en yüksek seviyeye çıkıyor.

Üç Aylar Hangileri? Üç Aylar’ın İsimleri Ne?

Üç Aylar'ın isimleri Recep, Şaban ve Ramazan'dır. Rasûlüllah (s.a.s) tarafından "Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır" şeklinde ifade edilen Üç Aylar, dini vecibelerin yerine getirildiği, dua edilen ve sevap kazanılan mübarek gün ve geceleri içerir.

Bu dönemde Müslümanlar, Kandil gecelerini de ihya ederek dualarını arttırır, namaz kılar, oruç tutar ve yardımlaşma ve sevgi gibi güzellikleri yaşama çabası içerisine girerler.

Üç ayların manevi atmosferinde Müminler, ibadetlerine daha çok özen gösterir ve dini sorumluluklarını yerine getirmeye çalışır. İslam dünyasında bu ayların başlamasıyla birlikte camilerde, mescitlerde ve evlerde dualar eşliğinde yapılan ibadetlerin yoğunluğu artar.

Üç Aylar Başladı Mı?

2024 yılında ise Üç Aylar, 12 Ocak tarihinden itibaren başlamış olacak.

Aziz Yıldırım’ın Eşi Gonca Yıldırım Kimdir? Gonca Çelikkıran Kaç Yaşında? Yaş Farkı Kaç? Aziz Yıldırım’ın Eşi Gonca Yıldırım Kimdir? Gonca Çelikkıran Kaç Yaşında? Yaş Farkı Kaç?

Üç Aylar Hangi Sıra İle Gelir?

Üç Aylar'ın geliş sırası şu şekildedir: Recep, Şaban, Ramazan.

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN