İzmir’de düzenlenen Jeofest’22 kapsamında Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Konferansı gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve çok sayıda vatandaşın takip ettiği konferansın konuşmacılığını ilk olarak Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir yaptı. Demir, Manisa’nın ve Türkiye’nin önemli turizm potansiyeli olan ve Avrupa’nın tek jeoparkı ile ilgili ziyaretçileri bilgilendirdi. Jeoparkın yalnızca taş ya da kayadan oluşmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Demir, geçmiş ve insan yaşamının da buna katkı sağladığını ifade etti. Ülkemiz ve Türk Dünyası’nın UNESCO etiketli tek jeoparkının Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı olduğunu da sözlerine ekleyen Demir, jeoparkın tarihi, kapsadığı alanı, arkeolojik zenginliği ve UNESCO süreci hakkında bilgiler verdi. Konuşmanın ardından Demir’e, katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi.

DOÇ. DR. AHMET SERDAR AYTAÇ, JEOPARKIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Daha sonra Doç. Dr. Ahmet Serdar Aytaç, ‘Kula Salihli UNESCO Global Jeoparkı Sürdürülebilir Kalkınma Aracı Olarak Jeoparkların Yeri ve Önemi’ başlığında bir sunum gerçekleştirdi. Jeoparkların birer araştırma merkezi olduğunu ifade eden Aytaç, bilimsel araştırmaların devam etmesinin önemini anlattı. Konuşmaların ardından festivale sağladıkları katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’e de teşekkür plaketi takdim edildi.

KULA-SALİHLİ UNESCO GLOBAL JEOPARKI’NA BÜYÜK İLGİ

Jeopark Belediyeler Birliği’nin de sponsoru olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Kültürpark’ta düzenlenen JEOFEST’22, üç gün sürdü. Festivalde Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın da standı yer aldı. Üç gün boyunca fuar ziyaretçileri, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın standına büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçilere jeoparkın yanı sıra Kula ve Salihli ilçeleri hakkında bilgi verildi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim