Manisa'nın sıra dışı doğal güzellikleri Brezilya'nın muhteşem manzaralarını aratmıyor! Adala Volkanik Kanyonu, adeta bir doğa harikası olarak ziyaretçilerini büyülüyor. Adala Volkanik Kanyonu, Demirköprü Barajı ile Salihli ilçesinin Adala Mahallesi arasında uzanırken, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı'nda yer alan diğer volkanik kanyonlar da keşfedilmeyi bekliyor.

“Hermos Kanyonu” olarak da bilinen Adala Volkanik Kanyonu, Demirköprü Barajı ile Salihli ilçesinin Adala Mahallesi arasında 5 km boyunca uzanmaktadır. Bu kanyon, Kaplan Divlit Volkan Konisi’nden çıkan bazaltik lavların doldurduğu arazinin,  Gediz Nehri tarafından aşındırılması (yarması) ile oluşmuştur. 

Adala Volkanik Kanyonu, yürüyüş, bisiklet gibi açık hava sporları ve dinlenme için oldukça uygun ve çok popüler alandır.

Facianın üzerinden 10 yıl geçti… Soma’nın gözyaşları 10. yılında! Facianın üzerinden 10 yıl geçti… Soma’nın gözyaşları 10. yılında!

Manisa’nın Volkanik Kanyonları

Kula – Salihli UNESCO Global Jeoparkı'nda vadileri dolduran lavların Gediz nehri ve kolları tarafından parçalanması sonucu toplam uzunluğu 20 kilometreyi geçen volkanik kanyonlar oluşmuştur. Bunlardan en karakteristik olanları Şöğütçayı üzerindeki Evciler Kanyonu ile Gediz nehri üzerindeki Dereköy Kanyonu ve Adala Kanyonudur. Bu kanyonlarda meydana gelen yerel çökmelere bağlı olarak şelaleler oluşmuştur. Bunlardan en meşhuru 25m düşüşe sahip Adala Kanyonunda bulunan Su Uçtu Şelalesidir.

Manisa'nın volkanik kanyonları, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda açık havasıyla da ideal ortamlarıyla da dikkat çeker. Ziyaretçiler, bu gizli cennetlerde hem dinlenebilir hem de doğanın eşsiz manzaralarının keyfini çıkarabilirler.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK