MANİSA’DA 1984 yılında başlayan faaliyetlerini 1994 yılından beri Zorlu Holding bünyesinde sürdüren Vestel’de 19 bin işçiyi ilgilendiren önemli bir süreçten geçiliyor.

3 elektronik ve 1 beyaz eşya Ar-Ge merkezi olmak üzere toplamda 8 Ar-Ge merkezini bünyesinde bulunduran Vestel City’de işçilerin sendikal mücadelesi ilk kez sonuç verdi.

Beyaz eşya fabrikasında sendika yeter sayısını toplayan Türk Metal Sen, elektronik fabrikasında da sona gelindiğinin mesajlarını verdi.

Vestel Beyaz Eşya için bakanlığa resmi başvuru bugün itibari ile yapıldı. Şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelecek kabul yazına çevrildi.

sdd

Ahmet Nazif Zorlu’nun sendikal faaliyetleri kabul etmeyen bir işveren olduğu bilinirken, sahibi olduğu şirkette, kurulduğu günden bu yana ilk kez yaşanacak olan bu gelişme hem işçileri hem de sendika temsilcilerini heyecanlandırdı.

Türk Metal Sen Vestel’e resmen girdi! Türk Metal Sen Vestel’e resmen girdi!

Vestel City bünyesinde çalışan işçilerin sendika koruması altına alınıp maaş ve sosyal haklarının yeniden düzenlenecek olması, kamuoyunda Vestel hakkındaki kötü imajı da düzelteceğe benziyor. 

İşte verilen o dilekçe:

WhatsApp Image 2022-11-28 at 17.32

Merkez Bankasından sürpriz hamle! Merkez Bankasından sürpriz hamle!

HAKKINDA…

Vestel'in üretim üssü olan Manisa'daki Vestel City, 1.3 milyon metrekare alan üzerine kurulu, Avrupa'nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri. 19 bin  kişiye istihdam sağlayan Vestel City, National Geographic Mega Fabrikalar belgeseline konu olan ilk Türk fabrikası.

Vestel; elektronik, beyaz eşya ve dijital ürünler alanlarında faaliyet gösteren, 18’i yurt dışında olmak üzere, toplam 28 şirketten oluşan küresel bir şirketler grubudur. Tüketici elektroniği ve beyaz eşya alanında dünyanın önde gelen ODM (Original Design Manufacturer, Özgün Tasarım Üreticisi) üreticilerinden biri olan Vestel, Avrupa TV pazarının lider, beyaz eşya pazarının ise ilk 3 üreticisinden biridir. Vestel, aynı zamanda, Türkiye Devletinin en çok bilinen 10 markası arasında yer almaktadır.

Vestel‘in üretim tesisleri Manisa’da ve Rusya’nın Alexandrov şehrinde yer almaktadır. Manisa’da 1,3 milyon metrekare alan üzerine kurulu Vestel City, Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biridir.

Vestel televizyon satışlarında Türkiye pazarında ilk sıradadır.[3] Beyaz eşya ürünlerinde ise Türkiye'nin en büyük 3 üreticisinden biridir.[3] Üretimini yaptığı ürünlerin büyük kısmını ihraç etmektedir. Ayrıca Avrupa bölgesi pazarındaki pazar payı %35 civarındadır.

KULİS ÖZEL

WhatsApp Image 2022-11-28 at 17.32.15 (3)WhatsApp Image 2022-11-28 at 17.32.15 (2)WhatsApp Image 2022-11-28 at 17.32.15 (1)

Editör: Zerrin Ağar