Bugünden itibaren seferlerine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars hattında gerçekleşecek olan yolculuklar için bilet fiyatlarını belirledi. Ancak, bu lüks trenin bilet fiyatları, pek çok kişi için bir hayli yüksek. Düşük dönemde oda ücreti 6 bin lira, normal dönemde 8 bin lira ve yüksek dönemde ise tam 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Bir odada en fazla iki kişinin seyahatine izin verilirken, bu ücretlere ek olarak 0-6 yaş arasındaki en fazla 2 çocuk ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

Turistik Doğu Ekspresi'nin Ankara-Kars yönü kalkış saati 15.55, Kars-Ankara yönü kalkış saati ise 22.20 olarak planlandı. Ancak, bu lüks trenin seyahati bir hayli uzun sürüyor. Ankara-Kars yönünde Erzincan'da 164 dakika, Erzurum'da 180 dakika duraklama yaparak toplamda 30 saatlik bir seyahat süreci sunuyor. Kars-Ankara yönünde ise İliç ve Divriği'de 180 dakika, Sivas'ta 230 dakika duraklama yaparak toplamda 34 saat 30 dakikalık bir seyahat süresi planlandı.

Turistik Doğu Ekspresi, 2019 yılından bu yana toplamda 66 bin 258 yolcu taşımış durumda. Ancak, bu lüks trenin bilet fiyatları ve uzun seyahat süresi, birçok kişi için alternatif ulaşım araçlarını tercih etmeye itebilir.

Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi

Editör: Diyar Aslan