Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir grup kadın, Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. Kadınlar, hayır panayırlarında satılmak üzere yaprak sarması hazırlayarak gelirini Filistinli ailelere bağışlıyor.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde duyarlı kadınlar, Gazze’ye destek kampanyası kapsamında anlamlı bir dayanışma örneği sergiliyor.
Selvilitepe Mahallesi’nde bir araya gelen kadınlar, mahalle sakinlerinden birinin evinin bahçesinde hayır panayırlarında satılmak üzere yaprak sarması hazırlıyor.
Hazırlanan yiyecekler, Gazze’deki mağdur ailelere destek sağlamak amacıyla ilçede düzenlenen yardım etkinliklerine gönderiliyor.
Kadınlar, bu girişimle hem Filistin halkına manevi destek vermek hem de toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.
“Bir Lokma, Bir Umut Olmak İstiyoruz”
Yardım organizasyonuna öncülük eden mahalle sakinlerinden Havva Seven, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Biz bu sarmalarımızı Filistinli kardeşlerimize bir lokma, bir umut olmak için yapıyoruz. Yarın İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği hayır panayırına bunları yetiştiriyoruz. Elinde ne varsa herkes katkı sunuyor, köylerden bile getiriyorlar. Çünkü biz burada ne huzurlu bir uyku uyuyabiliyoruz ne de yemek yiyebiliyoruz. Onların çektikleri acıları biz de hissediyoruz. İçimiz yanıyor. Eğer bir nefes olabiliyorsak, ne mutlu bize.”
Hayır Panayırlarında Satılacak, Gelir Gazze’ye Gönderilecek
Turgutlulu kadınlar, hazırladıkları sarmaları ilçedeki hayır panayırlarına göndererek satıştan elde edilen geliri Filistinli ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için bağışlıyor.
Etkinliği gönüllü olarak sürdüren kadınlar, bölgedeki diğer panayırları da takip ettiklerini ve sarma yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Bu anlamlı dayanışma hareketi, Turgutlu’da kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar, kadınların emeğini takdirle karşılarken, sosyal medyada da destek mesajları paylaşıldı.
Turgutlu’dan Gazze’ye Uzanan Dayanışma Eli
Turgutlu’da bir evin bahçesinde başlayan bu küçük girişim, kısa sürede toplumsal bir dayanışma hareketine dönüştü.
 
             
            





 
         
         
         
         
         
        