Türk rehber ve bir turistin hayatını kaybettiği kazada, tedavileri tamamlanan 25 Taylandlı taburcu edildi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi'nde konakladıkları otelden Kapadokya gezisi için yola çıkan Taylandlı turistleri taşıyan İbrahim T. idaresindeki 34 AE 1422 plakalı tur otobüsü, Çardak Havaalanı Kavşağında yola kontrolsüz bir şekilde çıktığı iddia eden avukat Şükriye Ş. U. yönetimindeki 64 ABN 370 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada tur otobüsünde 26 Tayland uyruklu turist, Türk şoför ve rehberin yanı sıra otomobil sürücüsü bayan avukat yaralandı.

Manisa’nın yanı başında yetişiyor…  Bu yıl erken olgunlaştılar! Manisa’nın yanı başında yetişiyor… Bu yıl erken olgunlaştılar!

Kazanın ardından ağır yaralı olarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde kaldırılarak tedavi altına alınan tur rehberi Mehmet İ. (31) ile Taylandlı erkek turist Suwıcha Yamsuk (50), doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Çevre hastanelere sevk edilen yaralı 25 Taylandlı turist ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.  Durumu ağır olan otobüs şoförü ve otomobil sürücüsü avukatın tedavisine ise devam edildiği öğrenildi.

Tur otobüsü kazasında hayatını kaybeden turist rehberi Mehmet İ.'nin cenazesinin memleketi Muğla'da son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

Kaynak: İHA