Balıkesir’de akılalmaz bir olay yaşandı…

Ölümünden 3 yıl sonra tekrar görüldü

20 Şubat 1979'da ölen ve bölgedeki ormancılar ile köylüler tarafından defnedilen Yılmaz, ölümünden üç yıl sonra tekrar köyde görüldü.  Mustafa Yılmaz, o tarihten sonra bazılarına göre 'deli', bazılarına göre 'hasta' olarak 44 yıl daha yaşadı.

Bir kez daha toprağa verildi

Vatandaşlar tarafından 'ulu çınar', 'deli', 'bilge' olarak nitelendirilen Yılmaz, ilk ölüm tarihi olan 20 Şubat 1979'dan 44 yıl sonra yine 20 Şubat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Televizyon kanallarının dikkatini çeken hayatıyla tanınan ve sürekli oruç tutmasıyla bilinen, onun duasını istemeye gelenler olduğu bilinen Mustafa Yılmaz (71), son yolculuğuna uğurlanarak bir kez daha toprağa verildi.

Bigadiç ilçesine bağlı Adalı köyünde yaşayan ve ilginç bir hayat hikayesiyle bilinen Mustafa Yılmaz, 1979 yılında Adalı'dan 25 kilometre uzakta bulunan Kadıköy'e yürüyerek gitti. Yöre sakinlerinin ikram ettiği yemekleri yedikten sonra geri dönmek üzere Adalı'ya doğru yola çıktı. Ancak Keçideresi adı verilen ormanlık alanda bir ceset bulunması üzerine olay yerine gelen savcı, cenazenin kimliğini belirlemek için köyden korucuları ve ormancıları çağırdı. Köylüler, cesedin Mustafa Yılmaz'a ait olduğunu teşhis etti.

İddiaya göre, 1979 yılında otopsisi yapılan Mustafa Yılmaz, üç yıl sonra tekrar bölgede görüldü. O tarihten sonra hiçbir açıklama yapmayan Yılmaz’ın genellikle oruç tuttuğu öne sürüldü.

Kimlik seferberliği

Mustafa Yılmaz'ın hayat hikayesinde bir dönem kimlik problemi yaşandı.

Mustafa Yılmaz hayatında bir dönem kimlik sorunu yaşadı. 1979'da vefat ettiği ve defnedildiği için nüfus kayıtlarından silinen Mustafa Yılmaz, birkaç yıl sonra doktora gittiğinde hastane kayıtlarında 'ölü' olarak geçtiği için sağlık sigortasından yararlanamadı. Yöre sakinleri, durumu duyurmak için ünlü şarkıcı Seda Sayan'a ulaştı. Seda Sayan, o dönemde sunduğu sabah programında Mustafa Yılmaz'ın hikayesini gündeme getirerek, yeniden kimlik çıkartılması için yardımcı oldu.

"Genelde oruçluydu"

1979 yılından sonra genelde oruçlu olduğu söylenen Mustafa Yılmaz'ın çevresindeki vatandaşlar, merhum Yılmaz'ın genelde gece 1 bardak su içtiğini ve oruç tuttuğunu, iftar saatinde ise bulduğu yiyeceklerle ya da çevreden vatandaşların verdiği yemeklerle orucunu açtığını ifade ettiler.

Cenazesi kaldırıldı

İlginç bir hayat geçiren Mustafa Yılmaz, kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybetti. Adalı köyünde 20 Şubat'ta düzenlenen cenaze namazının ardından Adalı Mezarlığı'na defnedilen Yılmaz'ın cenaze törenine yoğun katılım oldu. Cenaze törenine Belediye Başkan Adayı Mustafa Göksel de katıldı. Törenin ardından vatandaşlar, Mustafa dedelerini son yolculuğuna uğurladı.

Kaynak: İHA