TRT 1’in yeni dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” izleyici ile buluşacak.

Mukaddes şehir Kudüs'ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi'nin hikayesini ekranlara taşımaya hazırlanan dizinin ilk tanıtımına başarılı oyuncu Uğur Güneş ve “Cihan’a adalet Kudüs’e hürriyet” sözü damga vurdu.

TRT 1 ekranlarında yakında izleyici ile buluşmaya hazırlanan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işleri arasında yerini şimdiden aldı.

Başrollerini Uğur Güneş ve Dilin Döğer’in paylaştığı dizide ayrıca Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin yapımını Akli Film yapımcılığını ve proje tasarımını Emre Konuk üstleniyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.

UĞUR GÜNEŞ KAÇ YAŞINDA, NERELİ, EVLİ Mİ?

Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi

Dizide Selahaddin Eyyübi karakterini canlandıracak olan Uğur Güneş, 10 Kasım 1987 yılında doğdu. Ankara doğumlu olan Güneş, Ankara Üniversitesi Oyunculuk Bölümünü bitirdi. Eğitiminin ardından İstanbul’a taşınan Güneş dizi ve filmlerde rol aldı. Performansı ve yeteneği ile başrollerde oynamaya başladı. Uğur Güneş bekar ve özel hayatı ile ilgili pek gündeme gelmiyor.

DİLİN DÖĞER KİMDİR?

Dizinin kadın başrol oyuncusu ise Dilin Döğer olacak. 22 Şubat 1995 tarihinde Diyarbakır'da doğan dizi ve sinema oyuncusu Dilin Döğer, Balık burcudur. Memur bir ailenin kızı olan Döğer'in çocukluğu Diyarbakır ve Mersin'de geçmiştir. Sanatla çocuk yaşta tanışmış, Tan Sağtürk'ün bale okulunda eğitim almış ve Anadolu Ateşi ile sahneye çıkmıştır. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar