MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörün tamamen sona erdirilmesine yönelik olarak önerdiği yeni açılım süreci kapsamında TBMM’de bir komisyon kurulması önerilmişti. Bahçeli’nin çağrısına DEM Parti’den olumlu yanıt geldi.

DEM Parti: “Komisyonun İsmi Toplumsal Barış ve Demokratikleşme Komisyonu”

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kurulması planlanan komisyonun ismini açıkladı. Koçyiğit, “Meclis’te kurulması önerilen komisyonun ismi ‘Toplumsal Barış ve Demokratikleşme Komisyonu’ olarak önerildi” dedi.

Kurtulmuş’tan Toplantı Çağrısı

DEM Parti’li Koçyiğit, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un tüm grup başkanvekillerine söz konusu komisyonla ilgili görüşme daveti gönderdiğini de duyurdu. “Bu davetten büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyoruz. Meclis’in çalışma dönemine ara vermeden önce bu girişimin başlatılması önemli bir adım” diye konuştu.

Şehzadeler Zabıtası denetime çıktı... Fahiş fiyat ve işgaliyeye ceza!
Şehzadeler Zabıtası denetime çıktı... Fahiş fiyat ve işgaliyeye ceza!
İçeriği Görüntüle

Koçyiğit, komisyonda tüm partilerin yer almasının önemine vurgu yaparak, “Tüm siyasi partilerin bu çağrıya davet edilmesi barışçıl ve demokratik bir sürecin önünü açabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi