Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, "Hastalık X" adını verdiği gizemli bir hastalık hakkında uyarılarda bulunarak, bu hastalığın koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini belirtti.

Yerli ve milli menenjit aşısı için büyük adım Yerli ve milli menenjit aşısı için büyük adım

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos'ta katıldığı bir oturumda "Hastalık X" olarak tanımladığı gizemli bir hastalık konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, dünyanın bu hastalığın salgın haline gelebileceği konusunda uyarıda bulunarak, özellikle koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini ifade etti.

DSÖ'nün 1 numarası, hastalığın 75 milyon insanın ölümüne sebep olabileceğini ve her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebileceğini belirten bir analiz yayınlamıştı. Ghebreyesus, bu tür bilinmeyen hastalıklar için bir hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayarak, olası bir salgına karşı dünya genelinde bir anlaşma yapılması gerektiğini söyledi.

Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu'na katılan Ghebreyesus, "Mayıs ayında bütün ülkelerin ortak düşman olan pandemiye karşı bir anlaşmaya varmalarını umut ediyorum" dedi.

Ghebreyesus ayrıca, "Olabilecek bir şeyi önceden tahmin etmek daha iyidir çünkü tarihimizde birçok kez olmuştur ve buna hazırlanmak gerekir. Bazı şeylerle hazırlıksız yüzleşmemeliyiz; bilinmeyen bazı şeylere de hazırlanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi