Türkiye, sandık başına gitmek için gün sayıyor. Seçimlere 16 gün kala adaylar ve ittifaklar çalışmalarına hız verirken, adaylar hem il il geziyor hem de katıldıkları televizyon programlarıyla vatandaşlara sesleniyor.

NTV canlı yayınına katılan Sinan Oğan, seçimlere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İkinci tura kalacak kadar oy alacağı beklentisinde olduklarını belirten Oğan, ikinci tura kalması durumunda rakibin kim olacağının sorulması üzerine, "Sayın Erdoğan zorlasa da rakibimin Sayın Kılıçdaroğlu olacağı kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

İKİNCİ TURA KALMAZSA KİMİ DESTEKLEYECEK?

İkinci tura kalacağına dair hiçbir şüphesi olmadığını söyleyen Oğan, "Şu an oyunu artıran tek aday benim. Diğer adayların oyları düşüyor. Bizim imkanlarımız diğer adaylar gibi değil. Bu bir seçim, eğer olur da ilk turda kaybedersem. Hangi adayı destekleyeceğim konusunda istişareler yapağız" dedi.

Böyle bir durumda her iki ittifaka ve her iki adaya çağrıda bulunacaklarını belirten Oğan, "Biz kalamazsak ya Erdoğan-HÜDA PAR ya da Kılıçdaroğlu-HDP. 'Sizin HDP'ye ihtiyacınız yok ya da sizin HÜDA PAR'a ihtiyacınız yok. Gelin milli birlik olalım bunu sağlıyorsanız destek verelim' diyeceğiz. Yok biz HDP, HÜDA PAR'ı bırakmıyoruz derseniz o zaman duruma bakacağız" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

 

Editör: Onur Yılmaz