Simpsonlar dizisinin kehanetleri bir kez daha şaşırttı. Bu sefer 2024'e odaklanan çizgi dizi, pandemi, orman yangınları, sel, depremler gibi olayları öngördü.

Araştırmacılar, gelecek yılın dünyayı karanlığa gömmesi ihtimalini gündeme getiriyor. Simpsonlar, güneş fırtınasının küresel çapta elektrik kesintilerine yol açabilecek güçte olacağını öne sürüyor. Beklenen elektrik esintisinin hayatı durma noktasına getirebileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

Bu tahminler, çizgi dizinin sıra dışı kehanetlerine bir yenisini ekliyor.

Herkes peşindeydi... Türkiye'yi seçti Herkes peşindeydi... Türkiye'yi seçti

2024’te Meydana Gelecek

2025 yılında meydana gelmesi beklenen güneş fırtınasıyla ilgili yapılan açıklamalar, 2024 yılı şeklinde güncellendi. Bu durum, yakın bir tarihte dünyayı etkileyebilecek bu felaketle başa çıkmak adına bazı ülkeleri pil, şarj, mum gibi malzemeleri stoklamaya yönlendirdi.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, olası bir felaketin dijital cihazları etkileyebileceği ihtimali nedeniyle İngiliz halkını, mum ve pil ile çalışan radyo gibi malzemeleri stoklamaları konusunda uyardı.

İngiltere'de vatandaşların ve işyeri sahiplerinin gelecekteki salgınlar, doğal afetler ve siber saldırılara karşı hazırlıklı olmalarına katkı sağlamak amacıyla ulusal bir "dayanıklılık akademisi"nin başlatıldığı belirtiliyor.

Simpsonlar’dan Yeni Sahne

Simpsonlar'ın yeni yıl sahnesi, 2020 yılından beri uygulanan küresel korku politikasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Animasyon dizisinin öngörüsüne göre, yeni yılda dünyayı bir güneş fırtınası bekliyor. Elektrik kesintilerine sebep olabilecek büyük bir güneş fırtınasını konu alan Simpsonlar animasyon dizisinde, felaketin ardından alışılmış günlük yaşamın yerini ilkel bir yaşam tarzının aldığı görülüyor.

Simpsonlar’ı Kim Yazıyor?

Simpsonların bu kehanetleri bazen tutturması sebebiyle artık tüm dünya, Simpsonlar çizgi filminin senaristinin kim olduğunu ve olacak olayları nasıl önceden bildiğini merak etmeye başladı. Dolayısıyla herkes "Kim yazıyor bunların senaryosunu" diye sormaktan kendini alamadı.

Çizgi filmin künyesine bakıldığında ise bir anlam ifade etmiyor ancak "John Swartzwelder" yazılıdır.

Ekibiyle birlikte çizgi filme yön veren John Swartzwelder'in bu kehanetleri nereden bildiği açıklanmamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi