2024 yerel seçimleri sonrasında Semih Balaban, Manisa Yunusemre Belediye Başkanı seçildi. Semih Balaban kimdir başta olmak üzere hakkında tüm merak edilenleri yanıtadık!

Semih Balaban Kimdir?

Semih Balaban Manisa’nın Yunusemre ilçesinin yeni belediye başkanıdır. Semih Balaban geçtiğimiz günlerde makamına oturmuştur.

2019 yılı seçimlerinde Ak Partili belediye başkan adayını seçen Manisa’nın Yunusemre ilçesi halkı, 2024 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiştir. Seçim sonucu itibarıyla Semih Balaban, Yunusemre Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Semih Balaban Kimdir 6

Semih Balaban Aslen Nereli?

Yunusemre belediye başkanı Semih Balaban nereli ve kaç yaşında soruları, kamuoyu tarafından oldukça merak edilen detaylar arasında yer almaktadır.

1964 yılında Manisa’da dünyaya gelen Semih Balaban, günümüz itibarıyla 60 yaşındadır. Geçtiğimiz günlerde Yunusemre belediye başkanı sıfatını kazanan Semih Balaban doğma büyüme Manisalıdır.

Semih Balaban Eğitimi ve Kariyeri

Semih Balaban, ilk ve ortaöğretimini Manisa’da tamamlamıştır. Ardından ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünden mezun olmuştur.

1986 yılında öğretmenliğe başlayan Semih Balaban, 1991 yılında kendi işini kurmuştur. Semih Balaban ‘Hedef Eğitim Kurumları’ adı altında dershaneler açmıştır. Günümüzde on beş adet şubesi bulunan kurum, anaokulundan liseye kadar birçok alanda eğitim vermektedir.

Öğretmen bir ailenin çocuğu olan Semih Balaban’ın iki kardeşinin de eğitimci olduğu bilinmektedir.

Semih Balaban Kimdir 1

Semih Balaban Hangi Partiden?

Semih Balaban kimdir sorusunun yanında siyasi hayatı araştırılmktadır. Semih Balaban iki sene Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde, Yunusemre ilçe başkanlığı yapmıştır. Bununla birlikte Semih Balaban beş sene boyunca Cumhuriyet Halk Partisi Manisa il başkanı olarak görev almıştır.

2024 yılı yerel seçimleri için Semih Balaban Özgür Özel tarafından, Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre belediyesi başkan adayı olarak gösterilmiştir. Bu seçimlerde Yunusemre belediyesi başkan adayı olan Semih Balaban, siyasi hedefleri konusunda aşağıdaki satırlara yer vermiştir:

“Bugüne kadar hem siyasi hayatımda hem de eğitim hayatımda insan ayrımı yapmadan, hangi siyasi görüşten olursa olsun herkese eşit ve adil davrandım. Belediye başkanı olduğum zaman da kimseyi ötekileştirmeden tüm Yunusemre için çalışmaya devam edeceğim.”

04.04.2024 tarihinde makam koltuğuna oturan Semih Balaban mazbatayı alarak, Yunusemre halkına hizmet vermeye başlamıştır.

Emniyet Müdürü Aktaş’tan özel öğrencilere ziyaret Emniyet Müdürü Aktaş’tan özel öğrencilere ziyaret

Semih Balaban Evli Mi? Çocuğu Var Mı?

Yunusemre belediye başkanı Semih Balaban’nın iki evlilik yaptığı bilinmektedir. İlk evliliğini 25 yaşındayken yapan Balaban’ın, bu evlilikten iki çocuğu bulunmaktadır.

Semih Balaban günümüzde Serap Balaban ile evlidir. Semih ve Serap Balaban çiftinin üç çocuğu olduğu bilinmektedir.

Muhabir: Özkan Çelik