Sosyal ve kültürel desteklerin yanı sıra özellikle mezun öğrencilerinin iş hayatına geçiş sürecinde desteklerini esirgemeyen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile ve Manisa Ticaret Borsası ortaklığında gerçekleşen Sektör Buluşması etkinliği kapsamında 30’a yakın firmayı ağırlama fırsatı yakaladı. İş başvuruları ve staj imkanlarının yanı sıra sektörel gelişmeler masaya yatırılarak tüm katılımcılar bilgi alışverişinde bulundu.

Ardından 2023-2024 dönemi mezuniyet töreni gerçekleşti. 186 mezun öğrencisini iş hayatına uğurlayan Polinas MTAL, velilerinde katılım sağladı mezuniyet töreninde coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi. Okul Bahçesinde düzenlenen programa Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Eşref Aslan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Çetin, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ersaygı, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş katıldı. Okul Müdürü Sibel Gümüş, protokol üyelerine okul hakkında bilgiler verdi. Protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.



Manisa Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2006 yılında 3 alanda Anadolu Meslek Lisesi Programında Elektrik Elektronik Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi alanlarında birer sınıf ve 90 öğrenci ile eğitim öğretime başladı.

Şehzadelerin minikleri geri dönüşümü uygulamalı öğrendi Şehzadelerin minikleri geri dönüşümü uygulamalı öğrendi

Polinas MTAL, 2019 yılında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası ortaklığında imzalanan protokol kapsamında gösterdiği gelişim ve değişim rüzgarıyla birlikte Şu anda Anadolu Meslek Programında 6 alanda (Elektrik Elektronik Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi) 538 öğrenci, Anadolu Teknik Programında 3 alanda ( Elektrik Elektronik Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi) 269 öğrenci ve MESEM programında 52 öğrenci olmak üzere toplam 859 öğrenci ile eğitim öğretim veriyor.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK