Manisa’da düzenlenen anlamlı etkinlikte şehit aileleri, gaziler ve Mehmetçikler aynı sofrada bir araya geldi. 8'inci Komando Eğitim Tugay Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, duygu dolu anlara sahne oldu. Etkinlikte, milletin vatan sevgisi ve kahramanlık ruhu bir kez daha ortaya kondu.

Programa, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, 8'inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cengiz Güven, gaziler, şehit yakınları ve görevli askerler katıldı.

"Bir Milletin Ruhu Aynı Sofrada Buluştu"

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Gazi Yusuf Kıyışkan, programın derin bir anlam taşıdığını belirterek, “Bugün o sofrada yalnızca yemek yenmedi; bir milletin ruhu, vatan sevgisi ve ecdada olan minnet bir araya geldi.” dedi.

Manisa’da görüldü… Dünyada bundan güçlüsü yok!
Manisa’da görüldü… Dünyada bundan güçlüsü yok!
İçeriği Görüntüle

"Bu Sofrada Vatan Sevgisi Paylaşıldı"

Kıyışkan, şehit annelerinin gözyaşlarının, gazilerin kahramanlık hikâyelerinin ve Mehmetçiklerin saygı dolu tutumunun bu buluşmaya derin bir anlam kazandırdığını ifade ederek, “Bu sofrada yalnızca yemek değil, vatan sevgisi paylaşıldı. Bu buluşma, kelimelerle anlatılamayacak kadar anlamlıydı.” diye konuştu.

Albay Güven’e Teşekkür

Tugay Komutanı Piyade Albay Cengiz Güven'e de özel olarak teşekkür eden Kıyışkan, “Sayın Albayımızın bu hassasiyeti, yalnızca bir komutanın değil, kalbiyle milletinin yanında olan bir liderin tavrıdır. Şehitlerimize vefasını, gazilerimize saygısını her fırsatta gösteren kıymetli komutanımıza şükran borçluyuz.” dedi.

“Bir Milletin Yüreği Aynı Sofrada Çarptı”

Sözlerini, “Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, gazilerimizin destanlarını gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu borcu, omuz omuza, gönül gönüle hep birlikte ödemeye devam edeceğiz. Bugün burada bir milletin yüreği aynı sofrada çarptı.” diyerek tamamlayan Kıyışkan, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: İHA