Yaklaşık 13 bin dekarlık alanda üzüm üretimi gerçekleştirilen Salihli Ovası'nda çiftçiler, sabahın erken saatlerinde tarlalarına giderek budama ve çubuk bağlama işlemlerini titizlikle gerçekleştiriyor.

AW110045_01

Kış mevsimiyle birlikte başlayan terbiye sistemine dair konuşan Ali Uyumaz, "Üreticiler olarak terbiye sistemini makasla yapıyoruz. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Bağlarımızda yeni sezon hazırlıklarına Mart ayına kadar devam edeceğiz" dedi.

AW110045_02

Üzümün Ege Bölgesi'nin önemli ürünlerinden biri olduğunu vurgulayan Kabazlı Mahalle Muhtarı Selahattin Akcan ise şunları belirtti: "Bağlarımızda budama mevsimi başladı. Geçen sezon hastalıklardan dolayı çiftçilerimiz büyük sıkıntı yaşadı. Bu nedenle bu yıl yapılacak budamanın büyük bir önemi var. Budama işini bilen, uzman kişilerin yapması gerekiyor. Bu bölgenin halkının yüzde 80'i üzümle geçiniyor. Ayrıca, bu bölge Türkiye'nin üzüm ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. Bu nedenle budama dönemi son derece kritik. Bu budama, yeni sezonda üzüm verimini belirleyen önemli bir aşamadır. Budama sonrasında çubuk bağlama ve geçen yılın kalıntılarını temizlemek için bakırlı göktaşı atılması da önemlidir. Çiftçiler, üretim sürecine sabahın erken saatlerinde başlayarak akşam saatlerine kadar çalışmaktadır."

29 Nisan Manisa altın fiyatları 29 Nisan Manisa altın fiyatları

Kaynak:  İHA