Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde etkisini artıran Ebola salgını dünya kamuoyunda endişe oluşturmaya devam ediyor. Yetkililer, vaka sayısının 435’e ulaştığını açıklarken, salgının yeni bölgelere yayılması nedeniyle alarm seviyesinin yükseltildiği bildirildi. Özellikle Ituri ve Kuzey-Kivu eyaletlerinde görülen vakalar sonrası sağlık ekipleri sahadaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ebola Salgını Yeni Bölgelere Yayıldı

Salgının Ituri eyaletinin yanı sıra yeni bölgelere sıçradığı açıklandı. KDC Hükümet Sözcüsü Patrick Muyaya, Nyankunde ve Katwa bölgelerinde de Ebola vakalarının tespit edildiğini duyurdu. Yetkililer, Goma kentinde de 1 doğrulanmış vakanın kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Vaka Sayısı 435’e Ulaştı

Kongolu yetkililer, Ebola salgınında vaka sayısının hızla arttığını açıkladı. Yapılan resmi açıklamada toplam vaka sayısının 435’e yükseldiği, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 131 olduğu belirtildi. Salgının kontrol altına alınabilmesi için sağlık ekiplerinin bölgede yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

DSÖ’den Kritik Uyarı

Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri salgının uzun sürebileceği konusunda uyardı. DSÖ’nün Kongo Demokratik Cumhuriyeti temsilcisi Anne Ancia, Cenevre’de yaptığı açıklamada mevcut Ebola salgınının kısa sürede sona ermeyebileceğini söyledi. Ancia, bölgede daha önce yaşanan Ebola salgınının iki yıl sürdüğünü hatırlatarak benzer bir sürecin yeniden yaşanabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi