Hastanenin zemin katı poliklinik girişine stant açılarak polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına; yenidoğan yoğun bakım hemşireleri, kadın doğum kliniği hemşireleri, gebe okulu sorumlu ebesi, LDRP biriminde çalışan ebeler tarafından "ilk 6 ay sadece anne sütü" ilkesiyle, anne sütü, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri konularında eğitimler verildi.

Kurulan standa Manisa Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serkan Saka yaptığı açıklamada, Bebek Dostu Hastane, Yenidoğan Bebek Dostu Hastane Unvanına sahip hastaneyiz. 1-7 Ekim tarihleri arasında anne sütü ve önemi hakkında anne ve anne adaylarını bilgilendirmek için etkinlik düzenliyoruz diye ifade etti.

Etkinlik kapsamında Yenidoğan Hekimi Uzm. Dr. Sinem Akbay anne sütü ve önemi hakkında bilgiler verdi.

Yenidoğan Hekimi Uzm. Dr. Sinem Akbay, ‘’hastalıkların önlenmesi ve maliyetinin çok düşük olması nedeniyle anne sütü ile beslenme hem en ekonomik hem de en çevre dostu beslenme biçimidir. Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatri Akademisi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeyi önermektedir.  Anne sütü ile beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın görülme sıklığı azalmakta ve beyin gelişimi daha iyi olmaktadır. Bunun yanında emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri daha az görülmektedir. Ayrıca emzirme ile anne ve bebek arasında güçlü bir bağ kurulur’’ dedi.

Etkinlik standında Başhekim Uzm. Dr. Serkan Saka ve Hastane Yönetim Ekibi, Yenidoğan ve Çocuk Hekimlerimiz ile hemşireler ve ebeler anne ve anne adaylarına bebek bakım ürünleri bulunan hediye paketi, çocuklara balon ve kurabiyeler dağıttılar.

Editör: TE Bilişim