Dünden beri tüm dünya İran'a odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekiler, helikopter kazasında hayatını kaybetti. Bu gelişme, zaten İsrail-Hamas çatışması nedeniyle gerginliğin yüksek olduğu bölgede yeni bir savaş ihtimalini akıllara getirdi. Ayrıca, ülkede daha önce başlayan ve dünyaya yayılan Mehsa Emini protestoları da yeniden hatırlandı.

Manisa’nın Kardeş Şehrinde Festival Coşkusu Manisa’nın Kardeş Şehrinde Festival Coşkusu

Mahsa Emini, 13 Eylül 2022'de Tahran'da "ahlak polisi" tarafından gözaltına alınmış ve gözaltında 3 gün sonra şüpheli bir şekilde ölmüştü. Ölümünün ardından polis şiddeti iddiaları ortaya atılmıştı.

Reisi "Dikkatle Araştırılmasını" İstemişti

Mahsa Emini'nin ölümünden sonra Cumhurbaşkanı Reisi, İçişleri Bakanından olayın nedenlerinin ivedilikle ve özenle araştırılmasını istemişti. İran'ın dini lideri Hamaney ise Emini'nin ölümünü "acı bir hadise" olarak nitelendirmiş ve derin üzüntü duyduğunu belirtmişti.

Özgür Demirtaş'tan Dikkat Çeken Paylaşım

Dün akşam saatlerinde kaza haberi sonrası Reisi'nin bulunduğu helikopter için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bu sabah Reisi'nin hayatını kaybettiği doğrulandı. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu olayın ardından Mahsa Emini'yi anarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Emini'nin fotoğrafını paylaşan Demirtaş, "Allah tekrar rahmet eylesin. Huzur içinde uyusun" notunu düştü.

 

Kaynak: Haber Merkezi