Türkiye'de giderek artan enflasyon ve ekonomik belirsizlik, vatandaşları alternatif yatırım arayışlarına yöneltiyor. Gelir eşitsizliğinin de arttığı bu dönemde, cebindeki parayı korumanın yollarını arayanlar için uzmanlar önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay %49,8'e çıkarken, en düşük gelire sahip olan %20'lik grubun aldığı pay ise %5,9'a geriledi. Bu durum, vatandaşları enflasyonun etkilerinden korunma konusunda farklı yatırım araçlarına yönlendiriyor.

Enflasyon karşısında güvenli liman olarak görülen yüksek faizli banka mevduatları, krediye erişimdeki zorluklar ve %25 kira sınırlaması nedeniyle konuta yatırımın azalması, yatırımcıları alternatif arayışlara itiyor. 2023 yılında borsadaki olumsuz gidişat, yatırımcıları temkinli olmaya sevk ediyor.

Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin'in paylaştığı bilgilere göre, 2024 yılında sermayenin hangi aylarda nereye yatırım yapılması gerektiği şu şekilde belirlendi:

Nisan Ayı: Faizde olan paranın borsaya yönelmesi öneriliyor.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlar yandı! Cezalar 10 kat… Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlar yandı! Cezalar 10 kat…

Temmuz Ayı: Konut yatırımları için uygun bir dönem.

Eylül Ayı: Kripto paralara yönelme ve değerlendirme için öneriliyor.

Kasım Ayı: Arsa ve tarla yatırımları için uygun bir dönem.

Not: her yatırımın risk içerdiği ve dikkatli bir değerlendirme yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Bu nedenle haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi