AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ali Özyiğit, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın “Seçim zamanı taşınmazların satışının yaşanması şeffaf belediyeciliğe aykırı” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca bugün düzenlediği basın toplantısında Şehzadeler Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetler ile ilgili haksız eleştirilerde bulunduğunu belirten Özyiğit, “Şehzadeler Belediyesi'nin mülkü olan ve belediyemizin vatandaşlarımızın sağlıklı konut yapabilmesi için üretilen arsaların satışlarıyla ilgili yapmış olduğu eleştirileri hayretle takip ettim” dedi.

Özyiğit açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Hemen yanı başımızdaki CHP'li Saruhanlı Belediyesi 2023 yılı içerisinde çok sayıda arsa, tarla ve konut statüsündeki taşınmazın satışını gerçekleştirmiş, Ekim ve Kasım ayları içerisinde de toplam 47 taşınmazın satış ihale işlemleri devam etmektedir. Şimdi Sayın Gürtunca'ya soruyorum CHP'li Saruhanlı Belediyesi'nin taşınmazları satmasında hiçbir mahsur görmüyorsunuz, Şehzadeler Belediyesi'nin 19 taşınmazının satışına mı laf ediyorsunuz? Bu nasıl bir çelişkidir? Basın açıklamasında arsalardan elde edilecek para nerede kullanılacak diye bir soru sormuşsunuz. Bugüne kadar olduğu gibi Şehzadeler Belediyesi'nin bütün gelirleri halkımızın hizmetine sunduğumuz yüzlerce hizmetine harcanmış, bundan sonrakiler de yine aynı amaçla kullanılacaktır.

Şehzadeler Belediyesinin yatırımlarına değinen Özyiğit, “Geçtiğimiz günlerde Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'in duyurduğu gibi Alaybey Mahallemizde yaklaşık 1000 araçlık Otopark ve Kapalı Pazar Yeri Manisa Büyükşehir Belediyesi ile beraber hayata geçirilecektir. Proje çalışmaları son aşamada olan bu proje bile tek başına 400 milyon TL'nin üzerinde büyük bir yatırımla gerçekleşecektir. Bunun yanı sıra Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi , Fetih Mescidi, Selimşahlar Mahallesi Sosyal Tesis, Sancaklıkayadibi Çok Amaçlı Salon, Hamalın Kırı Mevki Günlük Mesire Alanı hizmetimiz inşaat çalışmaları devam etmekte, yine Şehzadelerin dört bir yanındaki asfalt, yol, kaldırım çalışmaları gibi sayısız hizmet hayata geçirilmektedir. Dolayısıyla bu kadar yoğun bir çalışmanın olduğu yerde bir belediyenin atıl durumda olan taşınmazlarının satışlarından elde ettiği gelirle bu hizmetleri yapmasından daha doğal bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

Gürtunca’nın Şehzadeler Belediyesini yıpratmaya yönelik ithamlarına devam ettiğini ifade eden Özyiğit, “Kendilerine tavsiyem gerçekle ilgisi olmayan haksız eleştiriler yerine şehrimizin daha güzel hizmet alabilmesi için yapıcı eleştirilerde bulunmalarıdır. Kendi belediyelerinden bihaber olan Sayın Gürtunca'ya tavsiyemiz öncelikle CHP'li belediyelere neden taşınmaz satışı yaptıklarını sormalarıdır.”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in Şehzadeler’de sayısız hizmeti hayata geçirdiğini belirten Özyiğit sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik son 9 buçuk yılda fiziki şartlar açısından Manisa'nın en zor ilçesi olan Şehzadelerde sayısız hizmeti hayata geçirmiştir. Toplumun bütün kesimlerine dokunan yüzlerce projeyi şehrin hizmetine sunmuştur. Bütün bunları yaparken de halktan kopmamış, yılın 365 gününde de acı ve tatlı günlerinde hemşehrileri ile bir arada olan bir yönetim tarzını başarıyla ortaya koymuştur. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı olarak Sayın Başkanımıza Manisa'mıza yaptığı ve kazandırdığı bu güzel eserler ve hizmetlerden dolayı bu vesileyle teşekkür ediyorum." Özkan ÇELİK

Bakanlık resmen duyurdu! İsrail'le ticaret tamamen durduruldu Bakanlık resmen duyurdu! İsrail'le ticaret tamamen durduruldu

Editör: Nuray Bozkurt