CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultay öncesi partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Delege iradesini bir kez daha yenileyecek
1 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultay hakkında konuşan Özel, kararın delegelerin oylarıyla alındığını söyledi. “İstanbul delegeleri ve doğal delegeler hariç 1000 delegenin tamamına yakını imza verdi ve olağanüstü kurultay kararı alındı. Tartışılan İstanbul delegeleri ve doğal delegeler yok. Geri kalan delege iradesini bir kez daha yenileyecek” dedi.
Özel açıklamasında şunları kaydetti: “Bu kez delegelerimiz, Türkiye’deki tüm delegeler, 1,5-2 gün içinde kendi imzalarıyla noterlere giderek seçimin yenilenmesini istiyorlar. İstanbul delegeleri yok. Geçen kurultayı kazandığımız için doğal delege olan ben, MYK ve PM üyelerimiz, yüksek disiplin kurulumuz yok. Geriye kalan binin üzerindeki delegenin tamamına yakınının imzaları genel merkeze ulaştı. Biz de YSK’nın kararı sonrası başvuru yaptık. Geçen seferki siyasi hamleydi, bu teknik ve hukuki bir hamle ve tedbir. YSK'nın ve diğer kurulların, mahkemenin aldığı kararlarla da uyumlu.
“Sadece 6 gün görevde durur…”
Kayyum tartışmasına da değinen Özel, “15'inde bir karar olur, partinin genel başkanlık noktasına -hiç tahmin etmiyorum ve mahkemenin öyle yürütüldüğü, yetki aşımını falan tahmin etmiyorum ama- kayyım atansa, o kayyım orada 6 gün durur. Partinin genel başkanının durduramadığı bir süreçtir bu ve 6 gün sonra da parti seçilmiş genel başkanı yeniden seçer. Teknik, hukuki kararlarla uyumlu bir hamledir.” dedi.