Oy ve Ötesi Manisa İl Sorumlusu Şener Kul “Demokrasinin güçlenmesi için tüm vatandaşlarımız gönüllü olarak seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayabilirler. Bu kapsamda, seçim günü sandık gözlemcisi olarak görev alabilir, seçim sonrasında yapılan sayım işlemlerini izleyebilir ve ilan edilecek sonuç tutanaklarının fotoğraflarını sistemimiz üzerinden yükleyebilirler. Bu sayede oluşacak verileri, yasal sonuçlarla karşılaştırmamıza destek olabilirler.

Geçtiğimiz seçimlere oranla artış gördüğümüz gönüllü katılımını, daha da artırarak Manisa’daki tüm sandıklarda gözlem yapmak istiyoruz. Oy ve Ötesi'ne katılmak için herhangi bir siyasi partiye üye olmak veya belirli bir görüşe sahip olmak engel teşkil etmiyor. Demokrasinin temel değerlerine saygı duyan, barışçıl, adil ve şeffaf bir seçim günü için çalışmak isteyen, 18 yaşını doldurmuş ve seçme hakkına sahip her vatandaş bize katılabilir.” şeklinde konuştu.

6 Mayıs 2023 Cumartesi günü Manisa Büyük Şehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda, saat 15.00’da bir eğitim etkinliği gerçekleştirecek olan Oy ve Ötesi, tüm vatandaşları seçim konusunda bilgilendirmeye ve müşahit eğitimi vermeye hazırlanıyor.

Büyük eğitimin herkese açık olduğunu vurgulayan Kul, “ Eğitimlerimize herkes katılabilir. Gönüllümüz olsun ya da olmasın, tüm Manisalıları, 6 Mayıs 2023 tarihinde herhangi bir kayda ihtiyaç olmadan katılabilecekleri halka açık eğitimimize bekliyoruz. Güçlü bir demokrasi, barışçıl, adil ve şeffaf bir seçim için Manisalıları Oy ve Ötesi gönüllüsü olarak birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Eğitimin haricinde sandık günü için gönüllü olarak kayıt olmak isteyen vatandaşlarımız, www.oyveotesi.org adresini ziyaret edebilirler. Bizler demokrasiden taraf olarak seçim hepimizin diyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt