Manisa’da minik yüreklerden büyük anma! Şehzadeler ilçesindeki Dr. Ömer Faruk Meriç İlkokulu öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87. yılında duygu dolu bir törenle andı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, öğrencilerin hazırladığı şiirler, marşlar ve özel gösteriler büyük beğeni topladı.

Atatürk ve Silah Arkadaşları İçin Saygı Duruşu

Tören, okul bahçesinde gerçekleştirilen resmi programla başladı. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Ana sınıfı öğrencilerinin Atatürk Anıtı’na çiçek bırakma töreni ise duygusal anlara sahne oldu. Küçük öğrencilerin ellerinde çiçeklerle Atatürk’ü anması, izleyenleri duygulandırdı.

Öğrencilerden Anlamlı Gösteriler

Tören kapsamında öğrenciler, günlerdir hazırlandıkları şiir, marş ve dans gösterilerini sergiledi. Atatürk sevgisini anlatan dizeler ve sahnelerle dolu programda, öğrencilerin performansları katılımcılardan uzun süre alkış aldı.

Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler, bu özel günde “Atatürk’ü anlamanın, onu yaşatmakla mümkün olduğunu” vurguladı.

“Son Balo Vals & Zeybek” ile Büyük Final

Programın en dikkat çeken anı, öğrencilerin sergilediği “Son Balo Vals & Zeybek” gösterisi oldu. Atatürk’ün son balosundan ilham alınarak hazırlanan bu özel performans, hem görsel hem duygusal olarak törene damgasını vurdu.

Öğretmenleriyle birlikte uzun süredir hazırlık yapan öğrenciler, Atatürk’ün Cumhuriyet’e ve sanata verdiği değeri sahneye yansıttı.

“Atatürk Sevgisi Nesilden Nesile”

Okul yönetimi, programın sonunda tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek, Atatürk’ün fikirlerini yaşatmanın en büyük sorumluluk olduğunu belirtti.

Törende duygularını paylaşan öğretmenler, “Atatürk sevgisini çocuklarımıza erken yaşta kazandırmak en önemli görevimiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Elif AYVAR