Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Düğerek Mahallesi, gece saatlerinden bu yana etkili olan şiddetli fırtınanın yarattığı büyük çaplı hasarla sarsıldı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle mahalledeki bir caminin minaresi yıkılırken, birçok ağaç devrildi ve bir elektrik direği yan yattı.

Edinilen bilgilere göre, rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte mahalle sakinleri zor anlar yaşadı. Minare büyük bir gürültüyle yıkılırken, farklı noktalardaki ağaçlar da kökünden söküldü. Yan yatan bir elektrik direği ise bir evin çatısına zarar verdi.

Mahallede yaşayan Mehmet Pehlivan, yaşananları şöyle anlattı:

“Ben her gün burada yatıyorum. Allah dün bana bir işaret verdi ve içeride yat dedi. Girdim, evde yattım; yoksa bugün selamız okunuyordu. Minare düşerken de gördüm, çekemedim. Tam çekerken bir anda düştü. Ben 45 yaşındayım, bugüne kadar Düğerek’te böyle bir rüzgar görmedim. Herkesin evleri mahvolmuş, çatılar uçmuş. Allah afatından korusun.”

Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, yıkılan minare ve devrilen elektrik direği nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı. Mahallede hasar tespit çalışmaları başlatılırken, ekipler devrilen ağaçları kaldırmak ve zarar gören elektrik hatlarını onarmak için çalışıyor.

Kaynak: İHA