Bir dönem örgüt liderlerinden Murat Karayılan'ın da korumalığını yapan Cudi Engizek kod adlı Ahmet GÜMÜŞ, geçmiş yıllarda Türkiye'de güvenlik güçlerine ait bir çok karakola yönelik eylemlere iştirak etmesi, örgüt mensuplarına uzman suikast eğitimleri vermesi, örgüt adına silah sistemleri geliştirme çalışmaları içerisinde yer alması nedeniyle MİT tarafından hedef listesine dahil edilmişti.

Suriye'den, sınır illerine yönelik gerçekleştirilen eylem ve tacizlerde yer alan örgüt mensuplarının yetiştirilmesi amacıyla PKK/KCK tarafından Suriye'de açılan eğitim kamplarının genel sorumlusu olarak belirlenen örgüt mensubunun, 2022 yılında, Irak/Gare'de, Apollo Akademiler Komutanlığı yönetiminde sorumlu olarak bulunduğunun öğrenilmesi üzerine alanda bulunan saha ajanları harekete geçti. Cudi Engizek kod adlı Ahmet Gümüş, uzun süren takip faaliyeti sonrasında MİT tarafından Irak/Gare'de gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Cudi Engizek kod Ahmet Gümüş Kimdir?

Cudi Engizek kod Ahmet Gümüş, 1999 yılında PKK/KCK'ya katılması sonrasında Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı oldu. 1999-2007 yılları arasında Gabar, Besta, Herkol, Cudi ve Kato dağı bölgelerinde faaliyet yürüttü.

2008 yılında Suriye'ye geçiş yaparak, örgüt mensuplarına eğitimlerin verildiği suikast okullarının genel sorumlusu oldu. 2016 yılında Irak alanına geçen ve örgüt liderlerinden Murat Karayılan'ın korumalığını yapan A.GÜMÜŞ, 2022 yılı itibarıyla Irak/Gare'de Apollo Akademiler Komutanlığı yönetiminde sorumlu olarak yer almıştır. PKK/Özel Güç bünyesinde faaliyet gösterdiği dönemde HSM eğitim sorumlusu olarak, örgüt mensuplarına silahlı eğitimlerin verildiği Mahir Akademileri'nin yöneticiliğini de yapan Ahmet GÜMÜŞ, PKK/KCK'nın içerisinde profesyonel anlamda Yunanistan'da suikast eğitimi alan en iyi suikastçiler arasında sayılıyordu.

İHA

Editör: Nuray Bozkurt