Miras paylaşımında önemli değişiklikler yapılıyor. Kardeşler arasındaki hisse devrini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirecek yeni bir düzenleme yolda.

Yapılan değişiklikler

İşte miras paylaşımında yeni değişiklikler şöyle:

Noter onayına gerek yok: Kardeşler arasında hisseli tapu devirlerinde notere başvurma zorunluluğu ortadan kalkacak, böylece işlemler daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Yazılı sözleşme: Hisseli tapu devirlerinde artık yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Bu sözleşme aracılığıyla tapu devir işlemleri tamamlanabilecek.

Hisseli tapu satışları: Hisseli tapuların satışı için tüm hissedarların onayı gerekecek. Bu, mirasın bölünmesi sürecinde tüm tarafların mutabakatını sağlayacak.

Bürokratik engellerin azalması: Yapılacak düzenleme ile birlikte, miras sürecinde ailelerin karşılaştığı zorluklar azalacak ve işlemler daha kolay bir şekilde sonuçlanacak. Bürokratik engellerin azalmasıyla birlikte işlemler daha hızlı ve sorunsuz tamamlanacak.

“Kardeşler arasındaki miras paylaşımı, söz konusu değişikliklerle birlikte daha basit bir hal alacak, gereksiz formaliteler azalacak. Bu da miras sahiplerine önemli ölçüde kolaylık ve hız sağlayacak.”

Mersin'de dehşet: Karısını, kaynanasını ve kayınbabasını öldürdü Mersin'de dehşet: Karısını, kaynanasını ve kayınbabasını öldürdü

Kaynak: Haber Merkezi