Dünyaca ünlü banka tarih vererek açıkladı! Dolar 36 TL olacak! Dünyaca ünlü banka tarih vererek açıkladı! Dolar 36 TL olacak!

Meclis'e sunulan teklif, haftalık çalışma saatinin 45 saatten 37.5 saate düşürülmesini öngörüyor. Bu teklifin alınacak karara dönüşmesiyle ilgili beklentiler yüksek.

Milyonlarca çalışan, alınacak kararı beklerken, mesai saatlerinin kısaltılıp kısaltılmayacağı merak konusu haline geldi. Dünya genelinde genellikle 8 saatlik çalışma süresi uygulanırken, Türkiye'de İş Kanunu'na göre genel çalışma süresi haftada 45 saat, memurların çalışma süresi ise haftalık 40 saat olarak belirlenmiştir. Ancak, teknolojik değişim ve birim verimliliğindeki artış göz önüne alındığında, çalışma sürelerinin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesi gündemdedir.

ÇALIŞMA YA DA HAZIRLIK YAPILIYOR MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sosyal güvenlik mevzuatını modern esnek çalışma modellerine uygun hale getirmek için bir çalışma yürütmektedir. Bu kapsamda, çalışma saatlerini azaltacak, uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışmaları teşvik edecek düzenlemeler planlanmaktadır. Ayrıca, bazı ülkelerdeki çalışma saatlerinin kısaltılması ve farklı çalışma modelleriyle ilgili deneyimler incelenmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi