Manisa’da siyaset kazanı kaynamaya devam ediyor.

Son dönemde ortaya attıkları iddialar ile gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi Manisa teşkilatına cevap Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Murat Öner’den geldi.

Sert açıklamalarda bulunan MHP’li Öner, “Manisa’da özellikle, özellikle diyoruz ki milletvekili ve belediye başkanı olmak isteyen üç beş kişinin obsasif kompulsif bozukluklarını Büyükşehir Belediyemize, Cengiz Ergün ve ailesine karşı saygı sınırlarını aşan açıklamalarınızı yalan ve iftira siyasetinizi tüm hemşerilerimiz seyretmekte. Biz haddinizi bilin kahve ağzıyla siyaset yapılmaz derken, bakıyoruz CHP Demirci ilçe başkanının savunmasını CHP Yunusemre İlçe Başkanı Sayın Yalçın Arcak yapıyor. Hayırdır Yalçın Efendi şimdide il başkanlığına mı soyundun? Siz kendi içinizde bile haddinizi bilmiyorsunuz.” dedi.

“SENİN YAŞIN KADAR KAHVECİYİM”

Açıklamasının devamında CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak’a yüklenen MHP’li Öner, “Yalçın Efendi senin yaşın kadar kahveci esnafıyım. Sen kısa donla gezerken demiyorum. yaşın kadar diyorum. Yalçın Efendi kahve ağzında çok iyi biliriz adabı, edebi de saygıyı da çok iyi biliriz, lakin siyasi saygımız sizi aldatmasın kimse de edepsizlik adapsızlık yapmasın. İki yüzlü siyasetinizi her alanda yapıyorsunuz. HDP ile kol kola gezerken, şehitlerimizin cenazelerine gidip sahte üzüntülerinizi gösteriyorsunuz. Yalçın Efendi yılbaşından bu yana kaç şehidimiz var biliyor musunuz? Kaç şehidimizi CHP Yunusemre ilçe başkanlığı sosyal medya hesaplarınızdan paylaştınız? Yoksa partililerinizden hiç mi şehit yakını olan yok. Kaç defa şehit haberini kendi özel sosyal medya hesaplarından paylaştın? Sen CHP Yunusemre ilçe başkanı değil misin?  Bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için anasından babasından bebelerinden, yarinden canından vazgeçmiş şehitlerimiz için mehmetçiklerimiz için yılbaşından bu yana kaç kez taziyede bulunup üzüntülerini dile getirdin. Yoksa dile getirmekten mi çekiniyorsun, çekinmiyorsan…” ifadelerini kullandı.

“YALÇIN EFENDİ, SAYIN BALABAN”

Oklarını CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’a çeviren Öner, “Cumhur İttifakının sahada olmadığını, halkın içinde olmadığından bahsediyor. Sayın Balaban biz zaten halkız biz zaten onların dışında hiç olmadık ki. Biz cumhur ittifakı olarak Türk milletinin, Türk halkının yanında dururken siz nerede duruyorsunuz acaba? Biz bu milletin düşmanlarının, hainlerin teröristlerinin karşısında dururken siz nerede duruyorsunuz, safınız neresi acaba? Manisalı hemşerilerimizin sayın Cengiz Ergün den memnun olmadığından bahsediyorsunuz. 2019 seçimlerinde %52.77.  Oy alan Cengiz Ergün'den mi bahsediyorsunuz, üç dönemdir sizi eze eze belediye başkanlığını alan Cengiz Ergün'den mi bahsediyorsunuz. Yalan ve iftira dolu siyasetiniz, bu yapmaya çalışıp da elinize yüzünüze bulaştırdığınız siyasi şovlarınız, Manisalı hemşerilerimizin gözlerinden kaçmamaktadır. Milletimiz bu yaptıklarınızın dün nasıl farkındaysa, bugünde farkında, yarında farkında olacaktır. Cumhur ittifakı olarak 2023 seçimlerinde de eze eze fark etmeyen zillet ittifakın ada bunu biz fark ettireceğiz.” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKININ ŞEFKAT ELİ”

Büyükşehir Belediyesinin şefkat eli nerede diyorsunuz. Büyükşehir belediyemizin de Cumhur ittifakının da şefkat eli çiftçilerimizin üzerinde CHP'li belediyelerin zillet ittifakı belediyelerin şefkat eli nerede kol kola gezdiğiniz HDP’lilerde mi, yoksa şefkatle açtığınız kollarınıza koşan onları sarıp sarmaladığınız PKK’lılarda mı? Büyükşehir belediyesi çiftçilerin yanında, bu yıl büyükşehir belediyemizin çiftçiler için ayırdığı para 70 milyon lira, 17 ilçeye yapılan damızlık koç ve teke dağıtımı, kiraz üretimi yapan bölgelere sirke sineği için 100 bin şişe sirke, üzümcülerimiz için salkım güveysine 60 bin adet tel tuzak, daha sayayım mı? 17 ilçede toplam 211 bin kg gübre, zeytin üreticilerine 72 bin adet kasa, 17 ilçeye taral doldurma tesisi, sulama kooperatiflerine 70 bin metre boru, ziraat odalarına tarım makinası desteği...

Daha sayayım mı? Yaklaşık 500 bin adet meyve fidanı, 9 ilçemizde 324 adet 129 bin metrekare %75 hibeli sera, toplamda 650 den fazla hayvan içme suyu gölet temizliği ve genişletme, 5 mahallede 1600 dönümlük alanın sulama projesi

Daha sayayım mı? Arıcılara anaç arı dağıtımı arıcıların eğitimi ve malzemelerinin hibesi, anaç arı ve arıcılık üretim merkezinin kurulması, 17 ilçemizde çiftçilerimiz için erken uyarı sistemi... Türkiye’de bu fayda ve çapta tek il Manisa... Daha sayalım mı Sayın Balaban?

“GÖRENEDİR GÖRENE, KÖRE NEDİR KÖRE NE?”

CHP’li Balaban’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklamalarını eleştiren MHP’li Öner, Sayın Balaban İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şefkatli ellerinden söz ediyor. O zaman övdüğünüz Belediye başkanımız Tunç Soyer’den bahsedelim. Tunç Soyer in adı belediye başkanlığına geçtiğinde HDP İzmir örgütü Tunç Soyer'in çizdiğimiz profile en uygun aday olduğunu söyleyebiliriz açıklaması yapmadı mı? Birçok büyük ilçenin CHP belediye başkanı varken Tunç Soyer'in belediye başkanlığına aday gösterilmesi herhalde profile uygunluktan kaynaklanıyor. Tunç Soyer'in kadim dostu Selçuk Mızraklı şu anda PKK’ya yardım ve yataklıktan 9 yıl ceza almadı mı? Tunç Soyer, Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakırsak en doğrusu bu olacaktır deyip tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatmadı mı? Aynı Tunç Soyer İzmir'in ayrı bir bayrağı ayrı bir para birimi olsun demedi mi? Sayın Balaban işçi emekçi dostuydunuz ya... İzmir Gaziemir belediyesinde inim inim inlettiğiniz memurlardan konuşalım mı? Bu belediye CHP belediyesi değil mi? Ya Güzelbahçe CHP belediyesi, Menemen belediyesi ihalesiz hurdalar, Buradakileri siz zaten biliyorsunuz.” sözleriyle açıklamasına son verdi.

 

Editör: Onur Yılmaz