İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, PKK terör örgütünün silah bırakma sürecine yönelik sert eleştirilerde bulundu. İksir, yaşanan süreci “İkinci İhanet Süreci” olarak tanımlayarak, Lozan Antlaşması’nın yok sayılmak istendiğine dikkat çekti.

“Lozan Bu Ülkenin Tapusudur”

Başkan İksir, terör örgütünün silah bırakma açıklamasında Lozan Antlaşması’na yönelik ifadeleri eleştirerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk milleti bu ihanet açıklamasını kabul etmez. Yapılan açıklamadan anlıyoruz ki PKK, hedef ve amaçlarından geri adım atmamıştır. Bu metinden barış bekleyenler için özellikle altını çizmek isterim; Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir” dedi.

PKK’nın açıklamasında, Lozan’ın inkar politikalarına karşı verilen silahlı mücadelenin başarıya ulaştığı iddiasının bulunduğunu belirten İksir, “Kazanan PKK ise kaybeden Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil midir?” ifadelerini kullandı.

“Sırada Teröristbaşı Öcalan’ı Çıkarmak mı Var?”

PKK’nın açıklama metninde yer alan Abdullah Öcalan ile ilgili ifadeler konusunda da tepkisini dile getiren İksir, “Terör örgütünün metninde, teröristbaşının süreci yürütüp yönlendirmesi, demokratik siyaset hakkının tanınması ve hukuki güvence talep ediliyor. Bugüne kadar iktidara sorduk, neler üzerine pazarlık yaptınız diye. Ama her seferinde pazarlık yok deyip inkar ettiler. Şimdi Öcalan’a özgürlük istenmesi ve şartlar sunulması pazarlık değildir de nedir?” dedi.

“Bu İhanete Asla Geçit Vermeyeceğiz”

İksir, İYİ Parti olarak bu sürecin karşısında olacaklarını belirterek şunları söyledi:

Gürhan Özcan: “Manisa engelli bireyler için bir engel olmamalı”
Gürhan Özcan: “Manisa engelli bireyler için bir engel olmamalı”
İçeriği Görüntüle

“Düğmeye bastıkları günden bu yana yaptığımız uyarılarda haklı çıktık. Pazarlık var dedik, yok dediler. Haklılarmış, ortada bir pazarlık yok, doğrudan teslimiyet varmış. Öcalan’a özgürlüğün ve siyasetin yolu açılacak. Bunu Türk milletine yapamazsınız dedik. ‘Yalan’ dediler. Ancak açıklamadan anlıyoruz ki terör örgütü bu konuda anlaşmış, iktidar ise terörist başına ikametgah arıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapu senedi Lozan’ı hedef alan açıklama gösteriyor ki hain terör örgütüyle iktidar ve ortaklarının hedefleri en başından beri zaten aynıymış.

Türkiye Cumhuriyeti, onu idare ettiğini zannedenlerin değil, büyük Türk milletinindir. Türkiye’nin cesur evlatları buradadır, İYİ Parti buradadır. Bu ihanete asla geçit vermeyecektir. Herkes müsterih olsun. Ey Vatan! Gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz!”

Muhabir: Özkan ÇELİK