Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin adayları yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay da medya grubumuzu ziyaret etti.

Akçay’a, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner ile partililer eşlik ederken, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, medya grubumuzun Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Yazı İşleri Müdürü Esra Kale karşıladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Manisa Merkez’in yanı sıra ilçelerde de sürekli çalışma yürüttüklerini dile getiren Akçay, MHP’ye ve Cumhur İttifakı’na ilginin yoğun olduğuna dikkat çekti. Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması konusunda endişelerinin olmadığını kaydeden Akçay, MHP’nin de Manisa’da en iyi sonucu alacağına değindi.

Akçay, daha sonra ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında Millet İttifakı’nı da eleştiren Akçay, şöyle devam etti:

“Türkiye, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde milli savunmada, ekonomide, bilişimde, enerjide, teknolojide, sağlıkta, dış politikada ve daha birçok alanda büyük bir atağa geçmiş ‘Lider Ülke Türkiye’ hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

Küresel güçler; Türkiye’nin önünü kesmeye çalışmaktadır. Zillet ittifakı Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapmakta, küresel güçlerin taşeronluğunu yaparak milli çıkarlarımıza muhalefet etmektedir.

Zillet ittifakı 14 Mayıs seçimlerini 15 Temmuz hain darbe girişiminin rövanşı olarak görmektedir. 15 Temmuz’un rövanşını almak isteyen FETÖ’cü hainler, PKK’nın elebaşları, HDP sözcüleri, Türkiye düşmanları, emperyalizmin piyonları, sözde aydınlar, kiralık kalemler, Mondros artıkları, Sevr hayranları Kılıçdaroğlu’nun arkasında kuyruğa girmişlerdir.

CHP ve İP; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ilkelerine savaş açanları,  İmralı Canisi Öcalan’ın ve terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyenleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenleri, şehidimizin bacısına küfredenleri liste başından milletvekili adayı yapmıştır.

14 Mayıs Seçimleri ülkemizin geleceği bakamından hayati bir öneme sahiptir. Söz konusu vatandır, bağımsızlıktır. Milli bekamızdır. 14 Mayıs’ta Aziz Milletimiz ülkemizi ve milletimizi karşılıksız sevenler ile Türkiye düşmanları ve taşeronları arasında tercih yapacaktır: Ya ‘Tam bağımsız, Güçlü ve Büyük Türkiye’ diyecek, ya da emperyalistlere boyun eğecektir.  Ya ‘istikrarı’ seçecek ya da kaos ve kargaşaya teslim olacaktır. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Hedefimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ve Cumhur İttifakı’nın tezahür etmesidir. Aziz Milletimizin 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimlerde ‘Lider Ülke Türkiye’ ülkümüzün gerçekleşmesi Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Cumhur İttifakına destek vereceğine inancımız tamdır.”

MİLLET İTTİFAKININ PROTOKOLÜNDE ATATÜRK’ÜN ADI BİLE YOK

Eleştirilerine devam eden Akçay, “Siyasi partiler resmi belgeleriyle konuşur. Cumhur İttifakı protokolünde, ‘Cumhur ittifakının sadece bir seçim ittifakı olmadığı, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki bir duruş ve çerçevede tarihi bir birliktelik olduğu’ ifade edilmektedir. Cumhur İttifakının protokolünde, ‘Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir.’ denilmektedir. Cumhur İttifakı protokolünde, ‘Türkiye’nin küresel güç ve Lider ülke olması ve 21. Yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapma hedefi yer almakta, çerçevede 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısının adım adım inşa edeceği’ yer almaktadır. CHP- İyi Parti-Deva-Demokrat Parti-Saadet Partisi- Gelecek Partisi’nden oluşan Millet ittifakı 22 Mart 2023 tarihinde Millet İttifakı protokolünü imzalamıştır. Millet ittifakının protokolünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün adı bile geçmiyor! Türk Milleti ifadesi kullanılmıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter ve milli bir devlet olduğu bile yer almıyor. Millet ittifakı protokolünde bol bol ayrılıklardan, farklılıklardan bahsedilerek bölücülük yapılıyor. Bunlar Atatürk'ü kullanmaya çalışıyorlar. Atatürk'e hakaret edenler orada. Siz ne hakla Atatürk'ten bahsediyorsunuz” şeklinde konuştu.

İP FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASETTEKİ UZANTISIDIR

İYİ Parti’ye de eleştirilerde bulunan Akçay, “İP FETÖ terör örgütünün desteğiyle kurulmuş, CHP ve HDP’nin desteğiyle Meclis’e girmiştir. İP, Fetö terör örgütünün siyasetteki uzantısıdır. İP’in kurucuları ve genel başkan yardımcıları söylüyor. İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 17 Mayıs 2016’da bir televizyon programında ‘Meral Akşener’in bütün programlarını FETÖ organize ediyor. Cemaat mensupları Meral Akşener’in mitinglerine ve toplantılarına katılıyorlar. Cemaattin Meral Akşener’e destek olduğu kesindir. Cemaatin yayın organları Meral Akşener'i destekliyor’ demiştir. İP Başkanı Meral Akşener’in baş danışmanı Hasan Sami Özvarinli fetö terör örgütünün İP’i esir aldığını söylemiştir. İP’in kurucularından Gazeteci Vedat Yenerer İP’in 14 Mayıs seçimlerinde liste başlarına fetö bağlantılı isimleri koyduğunu söyleyerek “bu kadar tahribat ancak talimatla olur.” diyerek İP başkanının talimatla fetöcüleri liste başı yaptığını söylemiştir.

HDP ile İP arasında siyasi söylem ve eylem bakımından fark yoktur. HDP milletvekilleri İmralı Canisine özgürlük istiyor. İP başkanı, İmralı Canisi Öcalan’a özgürlük isteyen Bahadır Erdem ve Salim Ensariğlu’nu önce İP Genel Başkan Yardımcısı yapıyor, 14 Mayıs seçimlerinde de İstanbul’dan seçilecek sıralardan milletvekili adayı yapıyor.

Türk Milleti, İP ile HDP arasındaki işbirliğini açıkça görmüştür. İP başkanının pkk destekçilerini, fetöcüleri, şehidimizin bacısına küfredenleri, Fırat Çakıroğlu’nu şehit eden teröristlere burs verenleri küfürbazları, ahlaksızları, dolandırıcıları, milletvekili listelerinin başına yazdığını görmüştür. İP’in Türk Milletinin milli çıkarlarına muhalefet ettiğini ve emperyalistlerin taşeronluğunu yaptığını görmüştür. İYİ Partili milletvekilleri, milletvekili adayları, teşkilatlar ve partililer milletvekili adaylığı için yapılan temayül yoklamasının uyduruk olduğunu,  hatta liste başlarının parayla satıldığını görmüştür. İYİ partili milletvekilleri ve milletvekili adayları bunları itiraf etmiştir. Benzer durum Manisa’da da yaşanmıştır. İP Manisa Milletvekili Adayları Manisa’daki temayülde hile yapıldığını, temayülün hileli ve bol yanlışlı olduğunu, sonuçların sağlıklı ve doğru olmadığını” söylemiştir. İP, illerde milletvekili adaylığı için yapılan temayül yoklamasına uyulacağını söylemesine rağmen İP Başkanı Manisa’ya kontenjan milletvekili adayı göndermiştir. Bu durum Manisa’daki İP teşkilatlarında ve üyelerinde büyük bir tepkiye neden olmuştur. Bütün bunlar neticesinde İP’in oylarının yüzde 6,6’nın altında düştüğünü bizzat Meral Akşener’in danışmanı İP Milletvekili Aytun Çıray söylemektedir. Tükenmişlik sendromuna giren İP başkanı tekrar oylarını artırabilmek için çaresizlik içinde sağa sola saldırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Editör: Nuray Bozkurt